• DOLAR 32.521
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2420.606
  • ...
STK'lardan Kurban Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam alemi bu yıl da salgının gölgesinde Kurban Bayramı'nı idrak edecek. Türkiye'deki Müslümanlar ise geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nı kısıtlamayla geçirmenin üzüntüsünü yaşarken Kurban Bayramı'nı yasaksız idrak edecek olmanın sevincini yaşıyor.

Kurban Bayramı ile ilgili tebrik mesajları veren STK'lar, bayramın, ümmetin vahdetine vesile olmasını temenni ederken aynı zamanda bu mübarek günlerde mazlum ve mustazafların da göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Verilen mesajlar şöyle:

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer: Yine pandemi etkisi altında bir bayram geçireceğiz. Rabbim Kurban Bayramı'nı tüm Müslümanlar için hastalık ve sıkıntılardan kurtulmasına vesile kılsın. Bu bayramın en bariz özelliği, kurbandır. Nasıl ki Ramazan Bayramı'na fitre bayramı diyorsak ve Müslümanların o bayram sabahına kadar fitre vermesi vacipse Kurban Bayramı'nda da Müslümanların kurban kesmesi hayırlıdır. Zira bu bayramda en hayırlı iş Allah için kan akıtmak yani kurban kesmektir. Tabi kurban kesmenin gayesi kesilen hayvanın etini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktır. Kestiğimiz kurban etini sadece kendi ev ahalimizle yersek kurbanın asıl hikmetinden mahrum kalırız. Kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırma noktasında sıkıntı yaşayanlar yardım kuruluşları aracılığıyla da kurban kesebilirler.

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer

On yıllardır olduğu gibi bu bayramda da Kudüs, Filistin ve Mescid-i Aksa gündemdedir. Bu günlerde siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya saldırıları yeniden yoğunlaşmış durumda. İşgal çetelerinin Aksa'da Süleyman Mabedi'ni ortaya çıkartmak adına işgal girişimleri devam ediyor. Siyonistlerin kendilerine gündem ettiği gibi Müslümanlar da Mescid-i Aksa'yı gündemden düşürmemeli. Mescid-i Aksa gündemimizden düştüğü gibi orayı kaybederiz ve bütün İslam alemi büyük bir risk ve işgal tehdidi altında olacaktır. Mescid-i Aksa'da yapılan savunma tüm ümmet adına yapılmaktadır ve bizim onlara sahip çıkmamız lazım. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı bir daha tebrik ediyorum.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Murat Aslan: Bizleri tekrardan bir Kurban Bayramı'na daha kavuşturan Allah'a hamd olsun. Malum olduğu üzere Kurban Bayramı içerisinde birçok güzelliği barındırmaktadır. Kurban deyince Hazreti İbrahim gibi Allah'a itaat etmeyi ve Hazreti İsmail gibi teslimiyeti anlıyoruz. Tabi ki Kurban Bayramı'nın içerisinde ki güzellikler sıralamakla bitmez. Kurban Bayramı, mazlum ve muhtaçların da bayramıdır. Müminler arasında sevgi, kardeşlik, ünsiyet ve sıla-i rahim gibi kavramların hayat bulduğu ortamlardır bayramlar.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Murat Aslan

İslam ümmetinin içerisinde bulunduğu durum bilhassa Mısırlı kardeşlerimizin gözlerimizin önünde idam cezasına çarptırılmaları, her gün, her saat ve dakika terör şebekesi tarafından zulme maruz kalan Filistinli kardeşlerimizin durumu diğer bayramlarda olduğu gibi bu bayramlarda da yüreğimizi dağlıyor. Rabbimizden temennimiz odur ki bu mübarek günlerin, Hazreti İbrahim ve İsmail'in hürmetine İslam coğrafyasında yaşanan tüm zulümlerin bitmesine ve Mü'minler arasında vahdetin pekişmesine vesile olur.

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik: Başta tüm şehit ailelerimizin, İslam aleminin ve Müslümanların mübarek Kurban Bayram'ını tebrik eder, hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan temenni ederiz. Umarız ki bu mübarek günde yaptığınız kurban gibi hayırlı ameller neticesinde Allah'a yakınlaşır ve bu vesile ile İslam alemine; birlik ve beraberlik nasip olur. 

Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Ekinci

Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Ekinci: İbrahimî adayış ve İsmailî teslimiyetin nişanesi olan kurban günlerine bu yıl da ulaşmış olmanın sevinç ve süruru içindeyiz. Bu sevinç ve mutluluk günlerinde, Allah'a kulluğumuzun önemli göstergelerinden kurbanlarımızı İbrahimî bir ruh ile Allah'a ulaştırmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Bayramın, zindandaki Müslümanların özgürlüğüne, İslam ümmetinin dağınıklığının son bulmasına vesile olmasının temennisiyle Kurban Bayramı'nın başta yaralı coğrafyamız olmak üzere, Mısır’dan Suriye'ye, Myanmar'dan Filistin'e tüm mazlum ve mustazafların özgürlüğüne vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öger

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öger: Bayramlaşmalar; kaynaşmaların, dertleşmenin, birbirinin hallerini sormaları ve birbiriyle destek çıkmaları zamanı ve anlarıdır. Kurban Bayramı'nda pandemi kurallarını göz önünde bulundurmalıyız. Rehavete kapılmadan hem akraba hem komşu ziyaretlerini ve mezar ziyaretini yaparak bu anlamda bayramı ifa edebiliriz.

Her bayramda olduğu gibi bayramı kutlayan ailelerden ricamız; gençlerle ve çocuklarla ilgili bazı ikramlarımıza dikkat edelim. Bölgemizde ve köylerde çocuklarımıza sigara ikramında bulunuluyor. Bayramlık gibi görünse de bunlar bayramlık değildir. Çocuğa sigara ikram edip bağımlılık girdabına sürüklersek belaya sebebiyet vermiş oluruz.

Kurban Bayramının, İslam alemine ve toplumuna hayırlar getirmesini ve salgın belasını başımızdan def etmesine vesile olmasını temenni ediyoruz. Toplumda sıkıntılar ve problemler yaşıyorsak sıla-i rahimi kesmemizden dolayıdır.

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir: Kurban; Rabbimize yakınlaşma, iyiliğe, güzelliğe ve hakikate ulaşma arayışıdır. Kurban ibadetinde esas olan teslimiyettir, sadakattir, ihlastır. Bu bayramda da halen salgının etkisini yaşıyoruz.  Her ihtimale karşı tedbirli olmalıyız. Tevekkül ve teslimiyetle birlikte tedbirimizi de almalıyız. Bayramlaşırken; maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmeliyiz. Tüm bunların yanında İslam Aleminde Müslümanların sıkıntıları ve acıları devam ediyor. Maalesef dünya İslam Aleminde yaşanan acı ve katliamlara halen kör ve sağır. Bizler bu bayramı vesile kılarak Müslümanlar için dualar etmeliyiz. Güç ve kuvvetimizi Müslümanların birliği için seferber etmeliyiz. Yine bu bayramda ihtiyaç sahiplerini ziyaret edip ihtiyaçlarını gidermeliyiz. Bayram, sevindirdiğimiz ölçüde bayramdır. Sevindiğimiz kadar bayram değildir.

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir

Bu bayram vesilesiyle Kurban eti dağıtırken şehid olan Yasin Börü ve arkadaşlarını da rahmet ve mağfiretle yad ediyorum. Rabbim kurban eti dağıtırken şehid olan kardeşlerimizin şehadetlerini kabul eylesin ve aynı yollardan nice Yasinler yetiştirsin inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle bütün kardeşlerimizin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum.

Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi

Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi: Diyarbakır başta olmak üzere, ülkemiz ve tüm dünyadaki mazlum, çaresiz ve mustazaf kalmış olanların adına kurbanınız umut olsun. Bayram, minik gözlerdeki fere ışık, bekleyenlere bir umut olsun. Bu münasebetle Kurban Bayramı'nızı tebrik eder, başta İslam alemi olmak üzere tüm mazlumların, çaresizlerin ve kimsesizlerin kurbanını tebrik ederiz. Rabbimizden Kurban Bayramı'nı hayırlara, berekete, afiyete, sağlığa ve vahdete vesile kılmasını niyaz ederim.

MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Bozkuş

MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Bozkuş: Büyük bir sevinç ile karşıladığımız Kurban Bayramı'na bir kez daha erişebilmenin mutluluğu içindeyiz. Birliğin, beraberliğin, sevgi ve merhametin ifadesi olan Kurban Bayramı, dayanışma ruhunu toplumun tüm katmanlarına yayma ve şefkat iklimine ulaşma iradesini ortaya koyduğumuz en önemli günlerdendir. Kurban Bayramı'nın temelinde kardeşlerimizle elimizdekini paylaşmak, bölüşmek vardır. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu, birbirimizi sevdiğimizi, kardeş olduğumuzu ortaya koymak iradesi vardır. Dayanışmanın, yardımseverliğin, huzurun ve bereketin kutlu bir tezahürü olan Kurban Bayramı; uhuvvet duygularını, sevgiyi, akrabalık ve komşuluk bağlarını kenetleyen, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine vesile olan huzur ve hakkaniyet kapısıdır.

Kurban Bayramı'nın dertlere derman, yaralara merhem olmasını, sofralarımızı bereketli, kalplerimizi rana kılmasını, dualarımızın kabul olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Rabbim, kurban ibadetimizi makbul eylesin. Milletimizin ve Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı gönülden kutluyor, bayramın tüm insanlığa sağlık, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Hayırlı bayramlar diliyorum.

Din Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Mevlüt Yıldız

Din Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Mevlüt Yıldız: Cenab-ı Allah'tan Kurban Bayramı'nın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Kesilecek olan kurbanların gerçekten mağdur kişilere verilmesi ve mağdurların en azında bayramda eti görerek evlerinde bayram etmelerini temenni ediyoruz. 3-4 bayram geçti bayram yapamadık, ziyaretler yapamadık. Bu bayramda inşallah ziyaretler ederek, büyükleri, küçüklerimizi sevindirip, komşularımıza gideceğiz. Bu ziyaretlerde de dikkat etmemiz gereken konular var. Sağlığımıza dikkat edelim.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şube Başkanı Muhammed Muhyettin Kayan

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şube Başkanı Muhammed Muhyettin Kayan: Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Rabbim bu bayramı, dünyanın neresinde yaşıyorlarsa yaşasın bütün Müslüman kardeşlerimizin sıkıntılarını ortadan kaldırılmasına vesile olsun. Bu bayramda, Allah'a yakınlaşma, günahlarından kurtulma gibi fırsatlarımız var. Rabbim tüm Müslümanların bu fırsattan istifade etmeyi nasip etsin.

Müslüman kardeşlerimize uyarımız, kurban ibadeti kapitalizmin uğraştığı yol üzere ne yazık ki istemediğimiz şekillere bürünebiliyor. Marketlerde paketlenmiş kurban kampanyalarından uzak duralım. Kurbanlıkların kimin nasıl kestiğini, bilmediğimiz kafamızda binlerce soru işareti oluşturacak uygulamalardan kaçınalım.

Kurban Bayramı, Müslümanların şiarlarından biridir. Bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Diğer dine mensup olan insanlar tarafından ya da Allah'a iman etmemiş kişilerin kurban ibadetimize olan yaklaşımını kötü göstermemek adına çevre kirliliğini oluşturmayalım. Kurban ibadetini yerine getirirken hayvanlara eziyet etmeyelim, bıçakların çok keskin olması hususunda dikkat etmemiz gerekiyor.

Kurban paylaşmaktır. Çevremiz, komşularımız ve bildiğimiz yoksul ailelere kurbanlarımızı onlara ulaştırma noktasında özen gösterelim. Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın ve dünyada ki bütün Müslüman kardeşlerimizin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum." (İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir