• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Siyonist işgal rejimi, Mescid-i Aksa'yı tamamen ele geçirmeyi planlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sabri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskının mekanın ve zamanın kutsallığını çiğnediğini ifade etti.

İşgalcilere Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’ndan ders almalarını öğütleyen Sabri, Filistinlilerden de Mescid-i Aksa’ya giderek nöbet tutmalarını istedi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, bu sabah 500’den fazla Yahudi yerleşimcinin işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini açıkladı.

Açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya el-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek küçük gruplar halinde girdikleri belirtildi.

Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya Hıtta Kapısı ile Kral Faysal Kapısı’ndan da girme teşebbüsünde bulunduklarını, Filistinlilerin Yahudi yerleşimcilere karşı koyduğunu ve işgal güçlerinin müdahalede bulunarak yerleşimcileri bölgeden uzaklaştırdığını söyledi.

Sabah erken saatlerde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek cemaati dışarı çıkaran işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’nın tüm kapılarını kapattığı ve baskın sırasında Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin vermediği kaydedildi. (İLKHA)

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir