• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
HÜDA PAR Adıyaman il Başkanı Mustafa Yetiş'ten Kurban Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Adıyaman il Başkanı Mustafa Yetiş, değişik nedenlerden dolayı birbirine darılmış, küsmüş Müslümanların veya kardeş ve akrabaların bu bayramı kendileri için fırsata çevirerek barışmaları gerektiğini vurguladı.

Küs durmanın Müslümanlara yakışmadığının altını çizen Yetiş, "Müslümanların bir birine üç günden fazla küs durması haramdır. Hele hele tüm insanlığa kardeş açmış bir dinin mensubu olanların özellikle de bayramlarda küs durmaları asla kabul edilemez. Bundan dolayı küs olan kardeşlerimiz varsa lütfen bu bayramı vesile kılarak barışıp bayramı bayram yapsınlar." ifadelerini kulandı.

Yetiş, bayramların Allah'tan bir lütuf ve ihsan olduğuna dikkat çekerek, "İslam ümmeti olarak bir Kurban Bayramı'na daha vasıl olmanın sürurunu yaşıyoruz. İslam ülkelerinde yaşanan acılara, katliamlara, açlıklara, milyonların yerlerinden, yurtlarından olup mülteci durumuna düşmesine, yaşadığımız ve acı firaklara rağmen Allah'ın ikram ve ihsanlarından olan bayramların verdiği sosyal, içtimai ve manevi hazzı iliklerimize kadar hissediyoruz. Bu vesile ile bütün İslam ümmetinin mübarek bayramını tebrik ediyor, bayram vesilesi ile hissedilen sevinç ve mutluluğun daimi olmasını Rabbimizden diliyoruz." dedi.

"Bayram kardeşliğe vesile olsun"

Kurbanda en değerlilerimizi Allah yolunda feda ettiğimiz belirten Yetiş, "Nasip olursa tüm İslam âlemi olarak yaklaşan Kurban Bayramı'nı hep birlikte idrak edeceğiz. Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanlar mali bir ibadet olduğu için ekonomik durumu yerinde olmayan kardeşlerimize ulaşarak onların da ailece bayramı en güzel şekilde yaşamasını sağlamamız bir vecibedir. Kurban Bayramı, kesilen kurbanlar boyutu ile en değerlilerimiz olan İsmaillerimizi Allah'a adamanın provasını gerçekleştirmek, fakir ve muhtaçların yokluklarını bir günlük de olsa hissetmek ve sevinmelerine vesile olmak yönüyle bütün Müslümanları eş zamanlı olarak harekete geçiren bir dayanışma hareketidir. Bu vesile ile idrak ettiğimiz mübarek Kurban Bayramı'nın Afganistan'dan Keşmir'e, Suriye'den Arakan'a, Yemen'den Libya'ya, Filistin'den Sudan'a kadar İslam düşmanlarının dayattığı savaş ve kaos nedeniyle acıyı iliklerine kadar hisseden İslam ümmetinin kurtuluşuna, birlikteliğe, kardeşliğe vesile olmasını Kadir olan Rabbimizden temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir