• DOLAR 32.561
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2431.862
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 28 Haziran Salı Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Hâkimiyet Gazetesi; `Susa Şehitlerini Rahmetle Yâd Ediyoruz`
1992 yılında Silvan`ın Susa köyünde yapılan katliamın yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan Batman Mustazaf Der Genel Başkanı Abdurrahman Cens, Susa şehitlerini rahmetle yâd ettiklerin belirterek "Allah`ın isminin anıldığı mescidlerde Müslüman kanı dökenlere Allah-u Teâlâ lanet etsin" dedi.

"Yaz Kuran Kursları Çocuklarla Şenlendi"
Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte Batman genelindeki tüm cami ve kuran kurslarında Yaz kuran kursları başladı.

Medya Gazetesi; `Tavana Astığı Eşarbıyla Yaşamına Son verdi`
Batman ve ilçelerinde son bir haftada yaşanan intihar vakalarında 4`ü bayan olmak üzere toplam 6 kişi hayatına son verdi.

`Köy Yolunda Kaza:4 Yaralı`
Köy yolunda iki motosikletin bir birine çarpması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. Yaralılar Batman Bölge Devlet Hastanesine tedavi altına alındı.

Pusula Gazetesi; `Bir Haftada 6 Ses Bombası Patladı`
Yüksek seçim kurulunun KCK tutuklusu Hatip Dicle`nin milletvekilliğini düşürmesi kararından sonra Batman`da neredeyse her gece ses bombaları patlıyor.

`Kozluk Kaymakamı Taburcu Oldu`
Adana Pozantı yolunda geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve 2 gün yoğun bakımda kalan Kozluk kaymakamı Huzeyfe Citer taburcu oldu.

Doğuş Gazetesi; `Hırsızlar çelik kasayı çaldılar`
Batman da içinde 15 bin TL bulunan, 100 kilo ağırlığındaki çelik kasayı çalan hırsızlar kayıplara karıştı.

"TRT 6 Miraç Kandilinde Batmanda"
Peygamber Efendimiz in (S.A.V) Miraç a çıktığı ve tüm İslam Âlemi tarafından mukaddes sayılan Miraç kandili Salı gecesi idrak edilecek.
Mezopotamya Gazetesi; `Anayasa Yamalı Bohça Haline Gelmiş`
Halkın beklentisi yeni bir anayasa olduğunu belirten Özdemir, 12 Eylül anayasasının çok maddeleri değişmiş. Yamalı bohça haline gelmiş ve yinede 12 Eylül mantığını ve felsefesi anayasanın ruhuna işlemiş. Her ne kadar kısmi olarak değişikliğe gidilirse bile toplumun şuandaki sivil düşüncesine cevap vermediğini kaydetti.

Batman Postası Gazetesi; `Yine ses bombası`
Yüksek Seçim Kurulu`nun (YSK) Hatip Dicle`nin milletvekilliğini düşürmesinden sonra Batman`da son bir haftada 6 resmi kuruma parça tesirli ses bombalı saldırılar düzenlendi.

Çağdaş Gazetesi; `Bin Dönümlük Buğday Alanı Kül Oldu!`
FACİAYA RAMAK KALA!
Kozluk-Kavadibi (Melkişa) köyünde dün öğle saatlerinde elektrik kıvılcımından çıktığı iddia edilen yangın korkuttu. Batman, Kozluk ve Bekirhan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangının köye sıçraması son anda önlendi. Kavak dibi köyünde yaklaşık 100 üreticinin ektiği ve çoğunluğu buğday ekili alan, rüzgârın etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

M. Sıddık Demir-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir