• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Küba'da hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkent Havana'nın çeşitli noktalarında bir araya gelen yüzlerce kişi hükümet karşıtı sloganlar atarak özgürlük ve değişim çağrısında bulundu.

Halkın temel ihtiyaç malzemelerine erişiminde ciddi sıkıntılar yaşadığı, belirtildi. Öte yandan hükümet, artan gıda ve ilaç krizine çözüm bulmak amacıyla bazı ürünlerde ithalat kısıtlamalarının kaldırıldığını duyurdu.

Küba'da hafta sonu binlerce kişi, düzenledikleri gösterilerde, ülkede kötüleşen ekonomik şartları protesto edip hükümetten özgürlük istemişti.

Kötüye giden ekonomi, gıda ve ilaç kıtlığıyla yükselen fiyatlardan hükümeti sorumlu tutan göstericiler, yetkilileri Covid-19 krizini yönetememekle suçlamıştı.

Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel ise  "Vatanımızın egemenliğini teslim etmeyeceğiz, tüm devrimcileri, devrimi her yerde savunması için sokaklara çıkmaya çağırıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Diaz-Canel, Küba halkının mutsuzluğunun başlıca sebebinin ABD yaptırımları olduğunu belirterek, ülkede meydana gelen gösterileri "vandalizm" olarak nitelendirmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir