• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
Uzaklık Peygamber aşkına engel değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BELÇİKA - Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav)`in dünyaya teşriflerinin 1442. doğum yıldönümü dolayısıyla Türkiye ve Dünyanın birçok yerinde çeşitli Kutlu Doğum etkinlikleri düzenleniyor

 

Avrupa kıtasında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinin en çok dikkat çekenlerinden birisi de, Avrupa Birliği`nin başkenti Brüksel yakınlarındaki El-Gazali Cemiyeti`nin her yıl düzenlediği program oluyor.

 

Bu programa katılan Peygamber Sevdalıları`nın Kutlu Doğum anısına okudukları milyonlarca salavat ve binlerce hatim-i şerif burada açıklanıyor. Kıta`nın kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına dört bir yanından insanın akın ettiği Belçika`da birbirinden güzel görüntüler oluştu. Mikrofonlara konuşan bazı katılımcılar Peygambere sevdasını dile getirirken, bazıları ise kilometrelerin Peygambere olan aşkın anılmasına engel olamayacağını söyledi.

 

\"Peygamber Aleyhisselam`ın anıldığı hayırlı ve güzel programlara icabet etmek bizim için büyük bir şereftir\" diyen bazı katılımcılar, böylesi güzel programların gerek organizesi, gerekse katılımının tüm Müslümanlara nasip olması temennisinde bulundu.

 

Programa katılan kimi Peygamber Sevdalıları ise, Dünya`nın çeşitli yerlerinde Müslümanlara ve Peygamber (sav) efendimize hakaretler yapılırken, duyarlı olan Müslümanların da Peygamberin anılması ve tanınması için düzenledikleri böylesi programları çok anlamlı bulduklarını ifade etti. (Zafer Korkut / Salih Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir