• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Gözlük simsarlarının şiddeti protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Devlet Hastanesi Göz Polikliniği önünde bir araya gelen Tabipler Odası üyeleri ve sağlık çalışanları, gözlük simsarlarının sağlık çalışanlarına karşı yapmış oldukları sözlü ve fiili saldırıları yaptıkları bir basın açıklaması ile protesto etti.
 
Yapılan basın açıklamasını grup adına okuyan Sağlık Emekçileri Sendikası Mersin Şube Başkanı Selman Günbat, "Bundan tam 1 yıl önce Gaziantep`te çalışan Dr. Ersin Arslan öldürüldü. Hemen ardından Dr. Melike Erdem, gördüğü baskılara dayanamayarak yaşamına son verdi. Aradan geçen bunca zamana karşın önlem alınacağını düşünen bizler, ne yazık ki yanıldık ve bu süre içerisinde Türkiye genelinde olan onlarca saldırı oldu. Son olarak Mersin Devlet Hastanesi Göz Polikliniği çalışanları ve özellikle Göz Polikliniği çalışanı Abdullah Çiçekçioğlu ile Erdemli ilçesinde Dr. Ali Köşker sağlıktaki şiddetin son kurbanları oldu" dedi.
 
Hastanede yazılacak gözlük reçetelerinin kazancını tek başına elde edebilmek için hastane çalışanlarına düşman gözüyle bakan gözlük simsarlarının, uzun süredir şiddet dahil her türlü yöntemi göze alarak sağlık çalışanlarını sindirmeye çalıştıklarını kaydeden Günbat, Sağlık Bakanlığı`ndan sağlık çalışanlarının güvenliği hakkında talepte bulunarak konuşmasına son verdi.
 
Yapılan basın açıklamasından sonra grup sessiz bir şekilde dağıldı.
(Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir