• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
Sahabeler Diyarına Büyük Hakaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır`da yapılmakta olan "Dünya Medeniyetler Kraliçesi" (Miss Civilization Of The World) yarışmasına sert tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
Yapılmakta olan güzellik yarışması ile ilgili İlke Haber Ajansı (İLKHA)` na açıklamalarda bulunan Din Görevlileri Birliği Derneği (Din -Bir- Der) Diyarbakır Şube Başkanı Kutbettin Akdemir, yapılmakta olan güzellik yarışmasının amacının Diyarbakır`ın manevi havasını değiştirmek olduğunu söyledi.
 
Tehlikenin farkında mıyız?
Diyarbakır gibi mütedeyyin insanların çok olduğu, içinde birçok peygamber ve sahabenin metfun olduğu bir şehirde böylesine çirkin bir organizasyonun gerçekleştirilmesinin ciddi tehlikeler arz ettiğinin ifade eden Akdemir, " Toplumumuz üzerinde yıllardır oynanan oyunlara rağmen toplumumuz kendi dinine, imanına ve peygamberine bağlı kalmıştır. Herkes bilsin ki Diyarbakır halkı mütedeyyin bir halktır" ifadelerini kullandı.
 
Güzellik yarışması maneviyata vurulan büyük bir darbedir
Bu tür organizasyonların temelinin toplumu yozlaştırmak olduğunu belirten Akdemir, " Diyarbakır halkının yapılan bu sözde güzellik yarışmasının tehlikesini fark edeceğini umuyorum aksi takdirde bu organizasyonun maneviyatımıza büyük bir darbe vuracağını unutmamaları gerekir" şeklinde konuştu.
 
Güzellik yarışmasının diğer adı hayasızlaştırmadır
Bu tür organizasyonlarda iyi niyet aramanın mümkün olmadığını ifade eden Akdemir, "Bu bölgede bayanlara karşı ciddi bir saygı varken bu tür yozlaştırıcı organizasyonlar genç kızlarımızın ve erkeklerimizin hayâsızlaşmasına sebep olmaktadır. Sözüm ona güzellik yarışmalarıyla bu hayâsızlaştırma topluma mal edilmeye çalışılıyor" dedi.
 
Güzellik yarışması iptal edilsin
Din Bir Der olarak bu ve buna benzer etkinliklerin Diyarbakır`da yapılmaması için yasal zeminde ellerinden gelen tüm imkânları kullanacaklarını belirten Akdemir, " Etkinliklerin iptali konusunda Diyarbakır halkının da bize destek vereceğini biliyoruz ve bu destekle Diyarbakır`ımızda bu tür organizasyonların yapılamayacağını herkese göstermek istiyoruz" diyerek halkın yapılan bu yozlaştırma hareketlerine dikkat etmelerini istedi.
 
STK`lar birleşip tepki göstermeli
Akdemir son olarak, "Sivil Toplum Kuruluşları birleşip tepkilerini ve eylemlerini ortaklaşa yapmalıdır. Bu birleşim sağlandıktan sonra yetkililere gidilip yapılan bu organizasyonun yanlış olduğunu ve bir an önce geri dönülmesi gerektiğini anlatmalıdırlar" diyerek yetkililerin bu organizasyonu bir an önce iptal etmesi gerektiğini söyledi.
(Osman İçli, M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir