• DOLAR 32.438
  • EURO 34.458
  • ALTIN 2487.041
  • ...
Kürdistan Bölgesinden kısa kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Ezidi soykırımını tanıyan karar dolayısıyla Belçika'yı memnuniyetle karşıladı ve diğer ülkelerin de Ezidi soykırımını tanımalarını umduğunu söyledi.

İbrahim Halil Uluslararası sınır kapısı Sözcüsü Kami Kamal, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki hareketin devam ettiğini belirterek, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kapıda tıkanıklık ve kuyruklar olduğunu kaydetti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Washington Temsilcisi Beyan Sami Abdurrahman, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan ABD-Irak Stratejik Diyaloğu’na Kürdistan Bölgesi heyetinin de katılacağını ve görüşmede ABD güçlerinin Irak’tan çekilme takviminin konuşulacağını belirtti.
Stratejik Diyalog görüşmelerinde enerji, iklim değişikliği, güvenlik dosyası, sağlık, kültür, eğitim, insan hakları ve Irak seçimlerinin konuşulacağını kaydeden Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Washington Temsilcisi, Kürdistan Bölgesi heyetinin sesini ABD ve Irak heyetlerine duyurması gerektiğini bildirdi.

Kürdistan Sağlık Bakanlığı, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili son verileri paylaştı. Buna göre, son 24 saatte 10 bin 940 Covid-19 testi yapılırken, 1441 kişinin test sonucu pozitif çıktı. 760 kişi sağlığına kavuşurken, 8 kişi yaşamını yitirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir