• DOLAR 32.576
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2433.895
  • ...
Bakan Karaismailoğlu: Rize’de ulaşım ve haberleşmede sorun yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Karaismailoğlu, sel felaketinin yaralarının sarıldığı Rize’de incelemelerini sürdürdü. Bakanlığın resmi web sitesinde yer alan haberde felaketin ilk anlarından itibaren çalışmaların başladığını ve aralıksız devam ettiğini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Felaketin ilk anlarından itibaren diğer bakan arkadaşlarımızla birlikte bölgeye intikal ettik. Olağanüstü bir durum var. Devletimiz, hükümetimiz tüm imkanlarıyla burada, burayı en kısa sürede eski haline getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Haberleşmedeki sorunlar, mobil baz istasyonları ile çözüldü”

Taşkının neden olduğu tahribatı ortadan kaldırmak için temizliğin yapılması işlerine başladıklarını ve çok hızlı bir şekilde afetin izlerini kaldıracaklarını bildiren Bakan Karaismailoğlu, “İlk başlarda kapalı olan yollarımız vardı acil olarak onları açtık. Şu an için ulaşım açısından herhangi bir sıkıntı yok. Sadece birkaç tane köyümüz kaldı ulaşamadığımız inşallah sabaha kadar onları da bitireceğiz. Ulaşım açısından bir sıkıntı yok. İletişim ve haberleşme açısından da kısmen sıkıntılar yaşadık ama mobil baz istasyonları sayesinde bu sorunun da üstesinden geldik.” diye konuştu.

Can kayıpları dışında her şeyin telafi edilebilmesinin mümkün olduğunu belirten Karaismailoğlu, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Bizi en çok can kayıplarımızın olması üzüyor. Burada en kısa zamanda afetin izlerini kaldırmak için büyük bir çaba ve gayret var. Bu tarz afetlerde bir daha bu kadar hasar olmaması içinde ne gerekiyorsa yapacağız.”(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir