• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Hasankeyf cazibe merkezine dönüştürülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaklaşan Turizm sezonu ile birlikte Hasankeyf`in yeniden ziyaretçi akınına uğraması için çalışma başlatan Hasankeyf Kaymakamlığı Mardin ve Midyat`a gelen yerli ve yabancı turistleri çekmeye çalışıyor.

 

Kalenin kapanması ile birlikte turizm açısından can çekişen Hasankeyf`in sadece kaleden ibaret olmadığını göstermek için projeler geliştiren Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, \"Özellikle Mardin ve Midyat`a gelen turistlerin Hasankeyf`te en az 2-3 saat kalabilecek turların düzenlenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Hasankeyf`in kaleden ibaret olmadığını bilmekte fayda vardır. Evet, kale Hasankeyf için son derece önemlidir ama kaleden öte başka eserlerimiz de vardır. İmam Abdullah türbesi, Zeynel Bey türbesi, Koç Camii gibi daha birçok eser vardır. Hasankeyf başlı başına bir açık hava müzesidir\" dedi.

 

Hasankeyf rengârenk olacak
Hasankeyf`in gece de gezilebilmesi için proje geliştirdiklerini ifade eden Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, \"Gezi güzergâhlarımızı belirledik. Belirlenen bu gezi güzergâhlarını festival alanına kadar en yakın zamanda parke taşı ile döşeyeceğiz. Ziyaretçilerimizin tarihi kalenin dışında kalan diğer eserleri yakından görmesi için çaba sarf ediyoruz. Tarihi dokuya uygun çevre düzenlemesini yapacağız. Ayrıca Hasankeyf`in ışıklandırması için Dicle Kalkınma Ajansı`na bir proje sunduk. Bu projenin onaylanması halinde Hasankeyf`ten gece transit geçenler durup mutlaka Hasankeyf`i gezmelerini sağlayacağız. Köprü başta olmak üzere 5 ayrı noktayı ışıklandıracağız. Turistik Danışma Merkezi açacağız. Rehberleri de koordine edebilecek bir de danışman tutacağız \" şeklinde konuştu. (Muhyeddin Beyca-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir