• DOLAR 32.597
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2498.673
  • ...
Tarihte Bugün: 16 Temmuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

16 Temmuz’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım; 

622: Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem ve beraberindeki Müslümanlar, hicretlerini tamamlayıp Medine’ye vardılar: bu tarih “Hicri Takvim”in başlangıcı oldu. Hicret ile beraber İslam Daveti’nde gizlilik ve baskılar dönemi bitmiş, devletleşme süreci başlamıştır. (Hicri Takvimin başlangıcı)

1394: Fransa Kralı Altıncı Charles (Çarls) yahudilerin Fransa’dan kovulması için emir verdi. Ortaçağ Avrupası’nda yahudiler istenmeyen halk olmuş ve hiçbir Avrupa Devleti onları topraklarında barındırmayı kabul etmemişti. Akdeniz’in ortasında ölüme terk edilen yahudi kitlelerini İslam Ümmeti’ni temsil eden Osmanlı Devleti kabul etmiş, onlara yer vermiş ve onlara serbestçe yaşama hakkı tanımıştır. (Yahudilerin Fransa’dan kovulması için emir verildi)

1979: Saddam Hüseyin, Irak devlet başkanı oldu. Saddam Hüseyin,  Laik Arap milliyetçiliğini, ekonomik modernizasyonu ve Arap sosyalizmini benimseyen Baas Partisi’nin ileri gelen bir üyesi olarak, partisini iktidara getiren 1968’deki darbede önemli bir rol oynamıştır. 1979’da iktidar olan Saddam, 1980 yılında 8 yıl sürecek İran-Irak Savaşı’nın başlamasına neden olmuştur. 16 Mart 1988’de tarihe Halepçe Katliamı olarak geçen Kürtlere karşı kimyasal silah kullanımına izin vermiştir. (Saddam Hüseyin, Irak devlet başkanı oldu)

1993: Sivas Madımak Oteli’nde 37 kişiyi yakarak öldürmek iddiasıyla rastgele gözaltına alınan 157 kişiden 91’i, sadece “protesto gösterisine katılmaları delil gösterilerek” tutuklandı. (Sivas’ta masum insanlar tutuklandı)

1997: TSK’ya casus soktuğu iddia edilen Bülent Orakoğlu tutuklandı. Bülent Orakoğlu, zabıta olarak başladığı emniyet görevinde, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’na kadar yükseldi. Bülent Orakoğlu’nun neden bu şekilde ve kısa sürede, görevde yükseldiğini bilmiyoruz. Ancak 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’yü yerden yere vuran malum şahsın, uzun yıllar FETÖ Medyası’nın bütün gayri ahlaki, gayri insani, yalan-dolan, iftira dolu haberlerinin dayanak noktası olmuştu. (Bülent Orakoğlu tutuklandı)

2014: Diyarbakır’da 72 Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, ABD’nin Adana Konsolosluğu’nun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait iftar çadırındaki programını protesto etti. (ABD iftarına protesto)

2016: Darbe girişimine karşı meydanlara inen halkın üzerine darbeciler tarafından ateş açıldı. İstanbul’daki saldırıda Hüda Par üyesi Mehmet Karaaslan şehid edildi. (Mehmet Karaaslan şehid oldu)

2016: Bir grup asker tarafından 15 Temmuz'da başlatılan askerî darbe teşebbüsü bastırıldı. (Askerî darbe teşebbüsü bastırıldı)

Bu haberler de ilginizi çekebilir