• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Damızlık Sığır İşletmelerinin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl-Genç Karayolu üzerinde bulunan Binkok Süt A.Ş. tarafından oluşturulan tesisin açılışına Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Abdülaziz Aydın, Genç Kaymakamı Muammer Köken, Kiğı Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Tarım İl Müdürü Nurettin Kıyas, İl Defterdarı İhsan Mintaş, kurum amirleri, işletmeciler ve vatandaşlar katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Binkok Süt A.Ş. Müdürü Kemal Emen, tesis hakkında bilgi verdi. Programda Tarım İl Müdürü Kıyas, DAP hakkında bilgilendirme yaptı. Projenin aralarında Bingöl`ünde bulunduğu 16 ilde 2010-2012 tarihleri arasında uygulanacağına dikkat çeken Kıyas, "Proje en az 50 baş, en az 300 baş etçi ve kombine ırklarla kurulacak damızlık sığır işletmelerini kapsamaktadır. Projenin amacı Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki illerde; Büyükbaş hayvancılık işletmenlerinin kurulmasını, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik olarak üreticilerin, etçi ve kombine ırklarla kuracakları damızlık amaçlı sığır işletme yatırımlarını desteklemektedir" dedi.

 

Projenin içeriği hakkında açıklama yapan Kıyas, "Program çerçevesinde yani yatırımlarda inşaatın yüzde 30 damızlık gebe düve alımı yüzde 40 süt sağım ünitesi veya soğutma tankı yüzde 40 oranında desteklenmektedir. İlimizde 2010 yılında toplam 13 adet proje başvurusu yapılmış bunlardan 8 adet asil 5`i de yedek proje olarak kabul edilmiştir. 13 projeden 6`sı uygulamaya başlamış ve 5 proje tamamen bitirilmiştir. Bu 6 projeyle ilimize 362 adet büyükbaş hayvan getirilmiştir. 2011 yılında DAP`ta 23 adet başvuru yapılmış ve bunlardan 3 tanesi uygun bulunmuştur. Bu projeler çerçevesinde 265 büyükbaş gebe düve alınacaktır. Şuan 2010 yılı projelerinin uygulama sürelerini tamamlayan tek il konumundayız" şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların akabinde Vali Güvençer ve beraberindekiler tesisi gezerek bilgi aldılar.

 

Program yapılan ikramlarla son buldu. (Ali Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir