• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
'Delta Varyantı' Kürdistan'a sıçradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzinci bugün düzenlediği basın toplantısında Covvid-19 salgınıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Saman Berzinci, "Şüphelilerin test sonuçlarının açıklanmasının ardından Covid-19’ün Delta varyantı Kürdistan Bölgesi'nde tespit edildi" dedi. 

Haftalık coronavirüs raporuna göre Kürdistan Bölgesi'ndeki vaka sayısının arttığını belirten Bakan Berzinci, hastanelerde gözetim altına alınan hasta sayısının iki katına çıktığını söyledi.

“Coronavirüsün yeni türü daha hızlı yayılıyor” diyen Berzinci, “Bu yüzden herkesten kendini korumasını ve kalabalık yerlerden uzak durmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara maske takmaya devam etmesi çağrısında bulunan Sağlık Bakanı, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığı olarak, turistlerin ve vatandaşların maske takmamalarından ve kendilerini coronavirüse karşı korumamalarından endişe ediyoruz. İnsanları salgına karşı tüm kural ve tedbirlere uymaya çağırıyoruz."

Kürdistan Bölgesi’nde şimdiye kadar 2 milyon 245 bin 318 Covid-19 testi yapılırken, 198 bin 741 kişide virüs tespit edildi.

Kaynak; K24

Şimdiye kadar 183 bin 161 kişi sağlığına kavuştu, 4 bin 553 kişi yaşamını yitirdi. 11 bin 27 kişinin Covid-19 tedavisi devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir