• DOLAR 32.343
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2239.178
  • ...
Gazzeli kadınlardan Siyonist saldırı mağduru kadınlara destek gösterisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazzeli kadınlar, Siyonist rejimin mayıs ayında düzenlediği saldırılarda 21 ferdini kaybeden El-Kulek ailesinin evlerinin enkazı önünde toplandı.

Kadınlar Derneği tarafından "Saldırılar hayalleri yıkamaz" temasıyla düzenlenen eyleme katılanlar, Filistin bayrakları taşıdı ve attıkları sloganlarla Siyonist rejim'in Filistinlilere yönelik işlediği suçlardan yargılanması taleplerini dile getirdi.

Dernek üyesi Seydan Ziyade, yaptığı açıklamada, Siyonist rejim son saldırılarında yakınlarını, ailelerini kaybeden, evleri yerle bir olan, hayalleri yıkılan kadınlara destek için bu eylemi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ziyade, uluslararası insan hakları kuruluşlarına Filistinli kadınların yanında durmaları çağrısında bulundu.

Siyonist rejimin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta sona ermişti.

Siyonist rejimin 11 gün süren saldırılarında 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 254 Filistinli hayatını kaybetmiş, 2 bine yakın kişi yaralanmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, sivilleri hedef alan saldırılarda en çok can kaybını El-Kulek ailesinin verdiğini, 8'i çocuk, 6'sı kadın olmak üzere ailenin 21 ferdinin yaşamını yitirdiğini bildirmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir