Ekmekteki Kepek Oranı Yüzde 60 Arttı
Ekmekteki kepek oranını, geçen yıl yürürlüğe giren düzenlemeyle yüzde 20 artıran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu oranı yüzde 60`a yükseltti.
Türk Gıda Kodeksi Buğday Unu Tebliği ile Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buğday Unu Tebliğine göre, ekmek yapımında kullanılan buğday unları ``ekmeklik buğday unu`` adıyla tek sınıfta toplanacak.
Normal ekmekteki kepek oranı en az yüzde 7,02, en çok yüzde 8,71 olması gerekecek. Tam buğday ekmeğindeki kepek oranı ise yüzde 15,79 olacak.
Düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra Türkiye`de ekmek sadece Buğday Unu Tebliği`nde tanımlanan bu kül içeriklerine sahip ekmeklik buğday unu ve/veya tam buğday unundan yapılabilecek.