• DOLAR 32.339
  • EURO 35.194
  • ALTIN 2242.138
  • ...
Mazıdağı'nda İslami hizmetleriyle tanınan Garibe Demirel ve karnındaki bebeği vefat etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kaza, dün saat 15.00 sıralarında Yeşil Derik Caddesi'nde Tezne Camii yakınlarında meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, A.D. yönetimindeki 63 ZD 390 plakalı kamyonet, geri manevra yaptığı esnada 33 yaşındaki Garibe Demirel'i ezdi.

Evli ve iki çocuk annesi Demirel, kaza yerinde vefat etti.

4 aylık hamileydi

Öte yandan Demirel'in 4 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Demirel'in naaşı, otopsi işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde ilçedeki Kayalar Mezarlığı'na defnedildi.

Demirel ve karnındaki bebeğinin vefatı, çokça sevildiği ilçede büyük üzüntüye neden oldu.

Dava arkadaşları merhumeyi anlattı: Kur'an aşığıydı

Vefatının ardından İLKHA'ya konuşan dava arkadaşları ve öğrencileri, Demirel'in gönüllü olarak öğrencilere Kur'an dersi verdiğini, genç kızların İslami açıdan bilinçlenmesi için gece gündüz çalıştığına dikkat çekti.

Yakın arkadaşlarından Esra Aktaş, "Garibe abla, bizim için mükemmel bir rol modeldi. Tüm imkansızlıklarına rağmen misafir nasıl ağırlanır biz ondan öğrendik. Hesapsız fedakarlık nasıl olurun yaşayan haliydi." dedi.

Habibe Yetiştiren ise "Hani bazı insanlar, görüldüklerinde dünyayı hatırlatır, bazısı makamı, dünya zevklerini… Garibe ablayı görünce sadece davayı görürdük onda." ifadelerini kullandı.

Kur'an kursu arkadaşlarından Vildan Terece, "Garibe çok iyi bir yol arkadaşı, dava uğruna heyecanı hiç bitmeyen, her zaman daha yeni şeyler üreten bir Kur'an aşığıydı." diye konuştu.

Zeynep Çiçek de merhumeyi,  "Mükemmel bir komşu, tüm dertlerimizle hemhal olan bir arkadaş, boşluğu kolay dolmayacak bir dosttu." ifadesiyle tanıttı.

Dava arkadaşlarından Zeynep Tuna ise merhume Demirel hakkında şunu söyledi:

Garibe, İslami davayı dert edinmiş bir dava delisiydi. Onun yanındayken hep davadan konuşur, davayı nasıl yeni insanlara yetiştirmenin telaşını görürdük onda.

Garibe Demirel'in Kur'an talebelerinden Şeyma Demir ve Elanur Kaya da hocaların vefatıyla büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Hocamızı çok seviyorduk. Onun sayesinde camiyi ve Kur’an'ı daha çok sevdik, cami vaktinin gelmesi için sabırsızlanıyorduk. Hocamızın sıcaklığını ve güler yüzünü hiç unutmayacağız. Tam bir Kur'an ve cami aşığıydı hocamız." diye konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir