• DOLAR 32.548
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2429.59
  • ...
Taş Ocağında Göçük Meydana Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da, bir taş ocağında meydana gelen göçükte, Suriye uyruklu kepçe operatörü 27 yaşındaki Şefik Süleyman ile şoför kardeşi 25 yaşındaki Ahmet Süleyman kamyon ve iş makinaları ile taş ve toprak yığının altında kaldı. Kamyon şoförü Ahmet kendi imkanları ile kurtulurken, dev kayaların altında ezilen ağabeyi Şefik Süleyman’ı bulmak için ekipler seferber oldu.

Olay, gece saatlerinde Yenice Mahallesi’nde bulunan taş ocağında meydana geldi. İddiaya göre, ülkelerindeki savaştan kaçan Suriye uyruklu Şefik ve Ahmet Süleyman kardeşlerin taş ocağında iş makinası ve kamyon ile çalışma yaptığı sırada göçük meydana geldi. Dev kaya parçalarının, kepçe ve kamyonun üzerine yuvarlandığı göçükte, kamyon şoförü Ahmet Süleyman sıkıştığı kaya parçalarının arasından kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Ağabeyi Şefik ise kayalıkların altında kalarak kayboldu.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Taş ocağında göçük oluştuğunu görenler, durumu jandarma, sağlık, itfaiye ve sivil savunma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri, çevre güvenliğini alırken, sağlık ekipleri de göçükte hafif şekilde yaralanan Ahmet Süleyman’a ilk müdahalede bulundu. Dev kayalıkların altında kalan ağabey Şefik Süleyman’ı bulmak içinde belediye, itfaiye ve sivil savunma ekipleri seferber oldu. Ekipler, kayaları iş makinaları ile kırarak Şefik’i bulmaya çalıştı.

TAŞ OCAĞI SAHİBİ GÖZALTINDA

Yaşanan olayın ardından, jandarma ekipleri taş ocağı sahibi Necmettin Ş.’yi gözaltına aldı. Necmettin Ş., sorgulanmak üzere karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir