• DOLAR 32.446
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2479.506
  • ...
Demiryolları özelleştirilmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Yenişehir ilçesi AZC Plaza önünde bir araya gelen bir grup Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS)`ye üye demiryolu çalışanı, yaptıkları basın açıklamasıyla demiryollarının özelleştirilmesi kararını protesto etti.

Özelleştirmelerle kamu mallarının ve kaynaklarının sermayeye transfer edildiğini savunan işçiler, hükümetin adeta bir taşeron cumhuriyeti yaratmak istediğini ileri sürdü.


Yapılan açıklamada, AK Parti iktidara geldiğinde 350 binlerde olan taşeron işçi sayısının bir milyon 500 binlere ulaştığı ifade edilerek, \"Kuralsız esnek çalışma saati belli olmayan işçiyi adeta köleleştiren bu sistemi tüm çalışma yaşamının temeli haline getirmek için bütün düzenlemeleri bir bir hayata geçiriyor.

Demiryollarının özelleştirilmesinde biz demiryolu emekçilerini bekleyen gelecek de farklı olmayacaktır. Güvencesiz kuralsız esnek ve sermayenin kazanma hırsına biz demiryolcular teslim olmayacağız. Bu yasayı geri çektiremezsek, daha önce özelleştirilen kurumlarda yaşanan bütün sıkıntıların aynısını yaşayacağımızdan kuşkumuz yoktur. Onun için mücadelede kararlıyız onun için yollardayız \" denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir