• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
 Yunanistan 90 Yıl Sonra Namaza İzin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgiye göre, Selanik`i ziyaret eden bir grup Gümülcine Medrese-i Hayriye öğrencisi, Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris`in özel izniyle cumartesi günü Yeni Cami`de öğle namazı kıldı.

Medrese-i Hayriye`nin Müdürü Sabri Boşnak ve okul öğretmenlerinin refakat ettiği yaklaşık 50 öğrenciyi Yeni Cami`ye gelişinde Selanik Belediye Başkanı Butaris ve Rodop-Evros Azınlık Okulları Koordinatörü Nikos Papageorgiyu karşıladı.

Selanik Belediyesi tarafından kültürel etkinliklerde kullanılan Yeni Cami`de, yanlarında getirdikleri seccadelerin üzerinde namaz kılan öğrenciler, daha sonra Selanik`te müze olarak kullanılan Hortacı Süleyman Efendi Cami`sini ve Selanik`in simgesi olan Beyaz Kuleyi ziyaret etti.

Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, gelişmeyle ilgili, ``Mübadeleden bu yana bölgemizdeki camilerden birinde ilk defa Müslümanlar ibadet etti. Tarihi bir gelişme`` dedi.

Olayın hem Selanik hem de bölgede örnek teşkil etmesini, Müslümanların özel günlerinde ibadet edebilmelerinin devam ettirilmesini istediklerini belirten Biltekin, bu tarz gelişmelerin bölgeye Türkiye`den ve Müslüman ülkelerden turist akınına da şüphesiz olumlu etkileri olacağını kaydetti.

Selanik`te, Osmanlı döneminde 1902 yılında İtalyan mimar Vitalyano Poselli`ye inşa ettirilen Yeni Cami, 1925-1963 yılları arasında müze olarak kullanıldı. Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1986 yılında restore edilen cami, halen Selanik Belediyesi tarafından sergi salonu olarak kullanılıyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir