• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Fransa`da Yaşayan Müslümanlar Bir Araya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FRANSA - Fransa İslami Organizasyonlar Birliği (UOIF) tarafından bu yıl 30`uncusu düzenlenen Fransa Müslümanlarının Yıllık Buluşması gerçekleşti. Dört gün süren seminere bir milyondan fazla kişinin katıldığı belirtiliyor.
 
1983 yılından bu yana her sene yapılan ve dört gün süren Fransa Müslümanlarının Yıllık Buluşması`nda, dünyanın değişik ülkelerinden gelen alimlerin verdiği konferans ve seminer, katılımcılar tarafından büyük beğeni topluyor.
 
Geçen yılkı buluşmada Fransa, Yusuf El-Kardavi ve 5 alimin programa katılmalarına izin vermemişti. Bu sene Yusuf El-Kardavi programa davet edilmezken Tarık Ramazan, Hani Ramazan gibi alimler her yıl olduğu gibi programa katılanlar arasındaydılar.
 
Programa, politikacılar, kilise adamları ve değişik kesimlerden insanlar katılıyor.
 
Yıl ki buluşmada, İslamı tanıma, Kuran-ı Kerim`i anlama, müslüman gençliğin ne yapması gerektiği, Fransa`daki müslümanların karşılaştığı sorunlara çözüm bulmak ve daha değişik konferanslar düzenlendi.
 
Bu sene programa damgasını İslami bir lise vurdu
Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı liseler sıralamada, Fransa genelinde birinci gelen lise, Lille şehrinde bulunan ve Fransa`nın Henri IV, Louis Le Grand gibi prestijli liseleri geride bırakan özel müslüman okulu olan Averroès lisesi oldu. Yüzde 100 başarıya ulaşan lise, Fransa`da büyük ilgi odağı oldu.
 
Programa katılan lise müdürü, öğretmenler ve öğrenciler, sahneye çıktığı anda salonda bulunan binlerci kişi tarafından uzun bir süre alkışlandı. Lise müdürü bu güne gelmelerin çok zorluklar içeresinde olduğunu belirtti. Lise Müdürü, "Averroès lisesinin başarısı müslüman okullarının varoluş sebebi milli eğitimin örtü takan müslüman genç kızları geri çevirmesinin meyvesidir. Bu başarılar bizi okullar inşa etmeye ve çocuklarımızı okutmaya teşvik etmelidir" dedi. UOIF Başkanı, bu başarıyı tebrik etmek için Avarroes Lisesine 20 bin avro bağış yaptı.
 
Ayrıca islami ürünlerin tanınması va satışa sunulması için, onlarca yardım kurtuluşu, Fransa`daki Cami ve dernekler onlarca stand açtılar. Standların en ilgi çekeni ise El-Aksa sergisi ve Suriye`deki muhyaçlara yardım standı oldu.
 
"Amacımız kardeşlik"
Öte yandan kısa bir röportaj gerçekleştirdiğimiz Fransa İslami Organizasyonlar Birliği Paris Bölge Sorumlusu Haled Buşame, Fransa İslami Organizasyonlar Birliği`nin her yıl bu etkinliği organize ettiğini belirterek, "Bu sene bu etkinliğin 30`uncusunu organize ediyoruz. Aynı zamanda bu etkinlik kuruluşumuzun yıl dönümüdür, yani bir "doğum günü" gibi. Müslüman olan ve olmayan birçok dernek burada bulunuyor. Aynı zamanda siyasi insanlar da burada var. Siyahi olan, Türk olan, her ırktan insanlar şu an burada bulunuyor" dedi.
 
Kardeşlik mesajı veren Haled Buşame, Hepimiz insanlıkta ve İslam`da kerdeşiz, bu yüzden beraber çalışalım. Hep birlikte el ele çalışın, hep beraber olun, kardeş olun" ifadelerini kullandı.
(Enes Suiçer - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir