• DOLAR 32.548
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2430.869
  • ...
Çınar`da Kutlu Doğum heyecanı sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Çınar ilçesine bağlı Sırımkeser (Xurxurke)`de Molla Bahattin Demirel ve Abdülbari Çelik hocanın katılımıyla kutlu doğum programı gerçekleşti.
 
Molla Sadrettin Gümüş`ün Kur-an`ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Molla Fırat Yıldız`ın okuduğu mevlitle devam etti. Grup Vuslat seslendirdiği ilahi ve ezgilerle mevlit etkinliğine renk kattı.
 
Yaptığı konuşmada peygamber sevgisine değinen Molla Bahattin Demirel, "Peygamber Efendimiz (SAS) `Kişi kimi seviyorsa onunla haşrolacak` buyuruyor. Bizler de buraya gelerek peygamberimize olan sevgimizi gösterdiğimizden İnşallah O`nunla (SAS) haşroluruz" dedi. Peygamber Efendimiz (SAS)`e salavat getirmenin önemine değinen Demirel, Resulullah`ın, bana en yakın olan bana en çok salavat getirendir" şeklindeki hadisini hatırlattı.
 
Konuşmalarında sıkı sık peygamberimizin hadislerini okuyan Demirel, Resulullah`ın gelişiyle; kadınların, kölelerin, çocukların hak ettikleri değeri aldığını belirtti.
 
Abdülbari Çelik hoca da yaptığı konuşmada, Karacadağ`ın eteklerinde yapılan Resulullah`a bu sadakate Karacadağ`ın İnşallah şahit olacağını ifade ederek bu programa gelenlerin cennet bahçelerinde buluşması duasında bulundu.
 
Molla Abdülbari, Resulullah`ın bir gün sahabelere sizin en hayırlınızı söyleyeyim mi? diye sorduğunu ve buna cevap olarak da, `Sizin en hayırlınız birbirini Allah`a döndüren, O`nu sevdiren, benim sünnetime yönünüzü çevirendir` buyurduğunu hatırlattı.
 
İstanbul`dan geldiğini, Karacadağ`da böyle bir programın olduğunu duyduğunu ve buradaki samimiyeti, fedakârlığı görerek çok rahatladığını dile getiren Çelik, Müslümanların haset, gıybet etmemesi, birbirlerine sırtını dönmemesi, akrabalık bağlarını kesmemesi ve birbirlerini sevmesi gerektiğini belirterek sözlerine son verdi.
 
Vuslat Çocuk İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerden sonra Abdülbari hocanın yaptığı dua ile etkinlik sona erdi.
(Vedat Aydın - İLKHA)
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir