• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Diyarbakır'dan Erzincan'a giden göçerlerin çadırları sular altına kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'ın Çermik ilçesine bağlı Gürüz kırsal Mahallesi'nden havaların ısınmasıyla birlikte Mayıs ayında Erzincan'ın Çayırlı ilçesine bağlı Başköy Geboz yaylasına küçükbaş hayvanlarını götüren göçerler, sağanak yağmura yakalandı.

Öğleden sonra etkili olan sağanak yağıştan dolayı göçerlerin kaldığı 7 çadır, sular altında kaldı. Tüm yatak, ev eşyaları ve erzakları sular altında kalan göçerler devletten yardım istedi.

Konuyla ilgili İLKHA'ya açıklama yapan hayvan yetiştiricisi Hüseyin Öztürk, " 25 Mayıs 2021 tarihinden Çermik'ten koyunlarımızı yaylaya çıkarmak için Erzincan'ın Çayırlı ilçesine bağlı Başköy Geboz yaylasına getirdik. Yağan sağnak yağmurdan dolayı 7 çadır sular altında kaldı. Tüm yatak, ev eşyaları ve erzaklarımız kullanılamaz hale geldi. Biz burayı ücret vererek 4 aylığına kiraladık. Devlete vergimizi ödüyoruz. Türkiye'nin en çok üretimini yapan koyun yetiştiricileri en çok çileyi çekiyorlşar. Devletten bize yaylaları kiralayarak, konteynır ev desteği sunmalıdır." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir