• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Av. Hüseyin Kaya HUDER başkanı seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hukuki Araştırmalar Derneği(HUDER) in dün Ankara Sürmeli Oteli’nde yapılan 11.Olağan Genel Kurulu’na aralarında Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Mustafa Kamalak, eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç’unda bulunduğu kalabalık bir hukukçu grubu katıldı.

Avukat Mustafa Everdi’nin Divan Başkanlığı’nı yaptığı kongrede Kamalak, Kazan ve Malkoç birer konuşma yaptı. Konuşmacılar Türkiye’nin anayasa değişikliğine odaklandığı bir dönemde bayrağı devralan Avukat Hüseyin Kaya liderliğinde HUDER’in yeni kadrosuyla en güçlü hukukçu sivil toplum kuruluşu olarak, adil ve demokratik bir anayasa çalışmalarına katkı vereceğini ifade ettiler.

Kongrede HUDER’de Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Şevket Kazan, M.Ali Bulut, Mehmet Ener,Şeref Malkoç,S.Kemal Yılmaz, Yakup Erikel Cavit Öztürk, Mustafa Karaman, Alaattin Yüksel‘e plaket verildi.

Kongrede HUDER Konya şube başkanı Özgür Solak da yaptığı konuşmada Konya şubesi olarak aktif faaliyetler yaptığını anlattı.

Kongrede yapılan oylama sonucu HUDER Genel Başkanlığına seçilen Avukat Hüseyin Kaya yaptığı teşekkür konuşmasında üyelerinin büyük çoğunluğunun Milletvekili olarak demokratik siyasete önemli katkılar verdiği derneğin ülkemizin en köklü ve en güçlü derneği olma özelliği taşıdığını söyledi. Kaya konuşmasında şunları söyledi :

“Hakkın üstünlüğü amacıyla kurulmuş derneğimizin sayısız hizmetleri olmuştur. Bundan sonra da büyük bir azim ve kararlılıkla mücadelesine devam edecektir. Özellikle yeni bir anayasanın konuşulduğu şu günlerde derneğimiz faaliyetleri önerileri ile yasama organına katkıda bulunacaktır. Bu gayeye yönelik uzun zamandır çalışmaktayız ve hali hazırda da son aşamasına gelişmiş bir anayasa taslağı çalışmamamız söz konusudur. Başkanlık sistemi ile ilgili de devam eden bir çalışmamız sözkonusudur. Yakında çalışmamızı kamuoyuyla paylaşacağız. Meslektaşlarımızın sorunlarıyla ilgili yasa çalışması yapmaktayız ve önerilerimiz olacaktır. Baro seçimleri ile ilgili seçim usullerinin değiştirilmesine ilişkin yasma organına öneri anlamında çalışmalarımızı başlatacağız.

“Aile avukatlığı” müessesi konusunda bir düşüncemiz vardır. Derneğimizin zaten mevcut üye ve gönüllü meslektaşlarımızın üye kaydedilmesiyle derneğimiz iki yıl içerisinde ülkemizin en çok üyesi olan hukuk derneği olacaktır. Derneğimizin en büyük özelliği de neredeyse her dönem elliye yakın mensubu ve gönüldaşını Meclise taşımasıdır. Bu dönemdeki en önemli hedeflerimizden biride derneğimizin kamuya yararlı dernek statüsüne kavuşturulması olacaktır”

Bu haberler de ilginizi çekebilir