• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
Ağrı'da bölgenin en büyük asfalt plenti tesisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Belediyesi, saatte 340 ton sıcak asfalt üretme kapasitesine sahip olan asfalt plenti ile kentte hizmet sunacak.

Ağrı Belediyesi tarafından Ahmed-i Hani Havalimanı yolu üzerinde kurulan sıcak asfalt plenti için açılış programı düzenlendi.

Düzenlenen programda konuşan Ağrı Valisi Osman Varol, asfalt plentinin büyük bir proje olduğunu söyledi.

Varol, "Şimdi bizler idareciler veya siyasetçilerimiz maddi kaynak bulabilirler, teknik olanaklar oluşturabilir, çok ciddi çevreye sahip olabilirler. Çok büyük isimlerden çok büyük destekler alabilirler, çalıştıkları görev yaptıkları veya halkın onlara teveccüh ettiği emanetleri muhafaza ettikleri dönem içerisinde büyük paralar harcayabilirler ama bunu yaparken öncelikle ortaya Önemli bir vizyon koymaları gerekir. Gerçekten bu kapasitede böyle modern bir asfalt tesisinin burada kurulmuş olması Ağrı için gerçekten bayram gibi kutlanması gereken bir gündür. " dedi.

Belediye Başkanı Savcı Sayan ise göreve geldiği günden buyana belediye bünyesine ulaşım başta olmak üzere 124 araç kazandırdığını ifade etti.

Ankara, İstanbul ve İzmir'den sonra Türkiye'de en büyük dördüncü asfalt plentinin Ağrı’da kurulmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Sayan, şunları söyledi:

"Bu asfalt plenti sadece Ağrı’nın değildir. Patnos, Tutak, Taşlıçay'ın, Hamur'un, Eleşkirt'in, Doğubayazıt'ın, Diyadin'in de asfalt plentidir. İnşallah bu yıl Ağrı merkezde hiçbir yer asfaltsız kalmayacak ama bunun yanında yüzlerce köy yolumuzu, ilçelerimizin ana yollarını, sayın valimizin, İl Özel İdaremizin de desteği ile birlikte güç alarak birlikte çalışarak bunu başaracağız. Eğer biz birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek, biz ayrılık gayrılık gitmezsek, onun siyasetçisi bunun siyasetçisi demezsek, bizim Ankara’da başaramayacağımız iş, aşamayacağımız kapı yoktur." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Tandoğan Topçu’nun yaptığı duanın ardından açılış kurdelesi kesildi. Program, kurban kesimi, havai fişek gösterisi ve ilk asfaltın yola dökülmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir