• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...
Oğlum Yeniden Yargılansın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - İslami hassasiyetinden dolayı gözaltına alındıktan sonra ağır işkenceler altında çeşitli belgeleri imzalamak zorunda kalan Hizbullah hükümlüsü Fahri Arcagök, yargılandığı mahkeme tarafından müebbet hapse mahkum edildi. 17 yıldan beri cezaevinde olan Fahri Aracagök`ün anne ve babası ciğerparelerinin hiçbir suçunun olmadığını belirterek çocuklarını yeniden yargılanması talebinde bulundu.
 
Oğlunun hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını belirten baba Mehmet Arcagök, "Oğluma gözaltında 16 gün boyunca ağır işkenceler yapıldı. Oğlumu gözaltı sürecinden sonra cezaevinde gördüğümde ilk başta tanıyamadım. O kadar işkence yapmışlardı ki, arkadaşlarından oğlumun kan kustuğunu öğrendim. Devlet bugün 1982 yılında yaşanan hukuksuzlukları araştırıyor. Devlet 82 yıllarında yaşanan hukuksuzluğun daha fazlası olan 1990-2000 yılı arasında yaşanan hukuksuzlukları ve işkenceleri neden araştırmıyor" dedi.
 
Oğlunun hırsızlık yapmadığını ve kimsenin namusuna göz dikmediğini dile getiren anne Ayten Arcagök ise, "Oğlumun hiçbir suçu yok. Eğer oğlum suçluysa bugün her namaz kılan ve dinini bilen insanlarda suçludur" dedi. (M.Hüseyin Temel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir