• DOLAR 32.575
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2427.253
  • ...
1500 yıllık camisizlik geleneği bozuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Aliağa-Eski Foça`ya bağlı Gencerli bölgesi tam 1500 yıldır camiye hasret kalmış. Duyanları adeta şaşırtan durum, şu andan itibaren artık değişmiş bulunmakta. Çünkü Bölge Müftüsünden, Belediye Başkanlığına, Kaymakamlıktan, Sivil toplum kuruluşuna ve halka kadar birçok kişinin katıldığı bir törenle Gencerliye Cami temeli atıldı.

 

Temel atma töreni okunan Kur`an`ı Kerim İle başladı. Kur`an`dan sonra Aliağa kaymakamı, Aliağa Belediye başkan yardımcısı, Eski Foça Belediye başkanı ve Eski Foça Müftüsü birer kısa konuşma yaptılar. Konuşmalarda yapılma aşamasında olan caminin bölgeye hayırlı olması temennilerinde bulunuldu.

 

Konuşmasında, \"Burası 1500 yıldır buralar cami görmemiş, mescit görmemiştir\" diyen Eski Foça Müftüsü Nurdoğan Türk, ilgiyle dinlendi. Türk konuşmasında şunları söyledi: \"Bugün burada bu açılış töreninden daha çok, başka bir şeye vurgu yapmak istiyorum. Foça`mıza, Foça ilçemize 1500 yıldan beri bir cami ve mescit inşası yapılmamış ve başlamamış. İnşallah bugün tarihi bir güne tanıklık etmiş oluyoruz, Allah devamını nasip eylesin. Ben bunun acı bir gerçek olduğunu düşünüyorum çünkü 1500 yıldan beri Osmanlı`nın bize bıraktığı miraslardan başka, hiçbir şey koymamış, dini yatırım anlamında. Bundan bir ay önce Eski Foça merkezimizde, mavi deniz mahallemizde, mavi deniz mescidimizi açtık. Bir abimiz alt katının dairesini bize tahsis etti, bizler de açtık. Bu bir başlangıç oldu, bu da ikinci olacak. İnşallah bu programdan sonra Kozbeyli`deki sekiz kişilik heyetimizle bağışlanan arsada cami yapma çalışmalarına başlayacağız. Rabbim bu hayırların devamını nasip eylesin.\"

 

Program konuşmaların sonunda yapılan dua ve ikramlarla sona erdi. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir