• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
15 Temmuz Gazisi Çelik: Darbe girişimi olursa..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

FETÖ'nün kanlı darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. 15 Temmuz 2016’da darbe girişimi esnasında Fatih’te bulunan Büyükşehir Belediyesi önündeki direnişte açılan ateş sonucu her iki bacağından yaralanan 5 çocuk babası Çelik, İLKHA muhabirine, o gece yaşadıklarını unutamadığını söyledi.

 

O gece yaşadığı unutulmaz anları bir kez daha dile getiren Çelik, darbeci askerlerin, bulundukları yerde çok sayıda kişiyi şehid edip, onlarca kişiyi de yaraladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan çağrıyı duyduktan sonra arkadaşlarıyla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne geldiklerini dile getiren Çelik, saatlerce darbeci askerlerle mücadele ettiklerini kaydetti.

Burada darbeci askerler tarafından açılan ateş sonucu her iki bacağından yaralandığını aktaran Çelik, 5 ameliyat geçirmesine rağmen ayağının hâlâ iyileşmediğini, sol bacağının 5 santimetre kısaldığını ifade etti.

15 Temmuz gibi bir kalkışma daha olursa hiç tereddüt etmeden yeniden sokaklara çıkacağını belirten Çelik, “Bugün darbe gerçekleşmiş olsaydı Suriye’den beter olurduk.” ifadelerini kullandı.

“Tankların üstünde insanlar vardı”

Darbenin ardından memleketi Batman’a gelen Çelik, “İstanbul’da Fatih’te oturuyordum. O gece mahalledeki bütün arkadaşlarla toplandık, Cumhurbaşkanının verdiği talimat doğrultusunda sokağa çıktık. Oradan Vatan Caddesi’ne yürüdük. Vatan Caddesi’nde FETÖ’nün askerleri vardı. Orada birkaç kişi yaralandı. Tankların üstünde insanlar vardı, tekbir getirip, ‘Asker kışlaya’ diye bağırıyorduk.” dedi.

“Yaralı taşırken vuruldum”

“Onları oradan defettikten sonra Fatih Büyükşehir Belediyesinin önüne geldik” diyen Çelik şöyle devam etti: “Burada yine ‘Asker kışlaya’ diye bağırıyorduk. Elimizde hiçbir şey olmadan askerlere ‘gidin’ diyorduk. Bunları da buradan defettik ama o arada çok sayıda arkadaşım şehid düştü, insanlar vuruldu. Bende iki bacağımdan mermi yedim, ayağım sakat. Yaralı taşırken vuruldum.”

“Sol ayağım 5 santimetre kısaldı”

5 yıl aradan geçmesine rağmen halen sıkıntı yaşadığını vurgulayan Çelik, “Şu anda tedavilerimi görüyorum. Sol ayağım 5 santimetre kısalmış. Bugün çok şükür milletin sayesinde ülkemiz kurtuldu. Bugün böyle bir şey olsa Allah göstermesin yine aynı şekilde onları def ederiz.” diye konuştu.

“İnsanlar korkmadan mermilerin üstüne doğru gidiyordu”

Darbe girişiminin yapıldığı gece insanların korkusuzca mermilere göğüslerini siper ettiğine dikkat çeken Çelik, şunları kaydetti:

“O gece çok değişik bir geceydi. İnsanlar hiç korkmadan mermilerin üstüne doğru gidiyordu. Sadece o insanları def etmek için uğraşıyorlardı. Dizilmiş insanlara ateş ediyorlardı ama insanlar Allah’ın verdiği güçle onları def etmeye çalışıyorlardı. Bir sürü insan vuruldu. 15-20 dakika içinde bir sürü insanı vurdular. Çok kişi yaralandı. O gece Allah korkusu olan insanlar sokağa çıktı.”

“Suriye gibi olmamamız için ülkemizi savunduk”

Darbe gerçekleşmiş olsaydı ülkenin Suriye’den beter bir hale geleceğini belirten Çelik, son olarak şunları söyledi:

“Bugün darbe gerçekleşmiş olsaydı çok sayıda insan eziyet çekerdi. Suriye’den beter olurduk. Çocuklarımız, namusumuz çok daha beter hallerde olacaklardı. Suriye gibi olmamamız için ülkemizi savunduk. Bugün ülkenin dağılmaması için elimizden geleni yaparız, canımızı da ortaya koyarız. Suriye parçalandı, her biri bir tarafa gitti. Peki, biz nereye gidecektik? Allah bir daha bu gibi acıları göstermesin. Şu anda hâlâ sıkıntı içinde yaşayan gazilerimiz var. Maddi, manevi her türlü sıkıntıları var. Bunları görmek lazım.”(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir