• DOLAR 32.516
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.097
  • ...
Hindistan’da 2 çocuk sınırlaması yasa tasarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 240 milyon nüfusu ile ülkenin en kalabalık eyaleti olan ve büyük bir Müslüman nüfusa ev sahipliği yapan Uttar Pradesh’te, Muhafazakar Hindu Yogi Adityanath Başkanlığı’ndaki eyalet yönetimi, cumartesi günü çiftleri 2’den fazla çocuk sahibi olmaktan caydırmayı hedefleyen bir yasa tasarısı sundu.

ÜÇÜNCÜ ÇOCUĞU YAPANA KISITLAMA, GÖNÜLLÜ KISIRLAŞTIRMAYA YARDIM
Eyalette, 2’den fazla çocuğu olan çiftlerin devlet yardımı veya sübvansiyonu almasına izin verilmeyeceği ve eyalet yönetimine iş başvurusunda bulunmalarının engelleneceği belirtilen tasarıda, 2 çocuklu çiftlerden 1 çift üyesinin gönüllü olarak kısırlaştırmayı seçmesi halinde ise inşaat veya ev satın alımları için düşük faizli krediler ile elektrik faturaları ve emlak vergilerinde indirimler de dahil olmak üzere bazı teşvikler de yer aldı.

SINIRLI KAYNAKLAR NEDEN GÖSTERİLDİ
Yasa tasarısının sunulma nedeni olarak ise eyaletin elindeki ekolojik ve ekonomik kaynaklar sınırlı olduğu ileri sürülerek, insan yaşamı için gerekli olan temel ihtiyaçların tüm vatandaşlar tarafından erişilebilir olmasının gerekli ve acil olduğu ifade edildi. Fakat yasanın geçerli olması için, eyalet milletvekilleri tarafından tasarının onaylanması gerektiği belirtildi.

ÜLKENİN NÜFUS ORTALAMASINDAN 5 KAT DAHA FAZLA
Öte yandan Uttar Pradesh’in sahip olduğu nüfusu ile bir ülke olması halinde, dünyanın en kalabalık 5 ülkesi olacağını bildirilirken, eyaletteki nüfus yoğunluğunun ulusal ortalamanın 2 katından daha fazla olduğu da ifade edildi.

ASSAM'DA DA BENZER TASARI
Ayrıca Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi tarafından da yönetilen, 2 milyona yakın Müslüman nüfusa sahip Assam eyaletinde geçtiğimiz ay, 2’den fazla çocuğu olan ailelerden devlet yardımlarını kesmeyi hedefleyen benzer bir önlem planı duyurulmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir