• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Aile Bakanı Yanık Van'a geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yanık, Van Ferit Melen Havalimanı'nda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit ve kurum amirleri tarafından karşılandı.

 

İlk olarak valiliğe ziyaret gerçekleştiren Bakan Yanık, burada basına kapalı bir toplantı düzenledi.

Valilik ziyaretinin ardından esnaf ziyareti gerçekleştiren Yanık, vatandaşlarla çay içip bir süre sohbet etti. Daha sonra Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Bakan Yanık, daha sonra sevgi evlerindeki çocukları ziyaret ederek bir süre onlarla vakit geçirdi.

"Kadın Kooperatifleri Doğu Anadolu Buluşması" için Edremit ilçesinde bulunan Hizmetçi Eğitim Enstitüsü ve Akşam Sanat Okuluna gelen Bakan Yanık, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş ve Tunceli illerinden kadın kooperatif yetkilileri ile online görüşme gerçekleştirerek görüş ve düşüncelerini dinledi.

Van'da aşılanma oranının çok düşük olduğunu hatırlatan Yanık, hastalıktan kurtulmanın çaresinin aşılanmak olduğunu söyledi.

Kadın istihdamının artmasını önemsediklerini belirten Bakan Yanık, “Günümüzde bir ülkenin gelişmişlik düzeyi sadece ekonomik göstergelerle değil, aynı zamanda toplumun sosyal ve kültürel yapısı ile insani gelişme ölçütleriyle birlikte değerlendiriliyor. Tarihin seyri içinde de bu topraklarda yaşayan kadınlar her zaman çok üretken olmuşlardır." dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir