• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sapkınlara destek veren kameramanı döve döve öldürdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tiflis'te 5 Temmuz'da düzenlenmesi planlanan Onursuzluk Yürüyüşü organizasyonun ofisine düzenlenen saldırıda onlarca kişinin darp ettiği kameraman Aleksandr Laşkarava, hayatını kaybetti.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te 5 Temmuz günü sapkınlık karşıtlarının yaraladığı kameraman Aleksandr Laşkarava öldü. Yakınları, 37 yaşındaki Laşkarava'nın dün gece uyuduktan sonra bir daha uyanmadığını söyledi.

Başına aldığı darbelerle yaralanan Laşkarava hastanede birkaç gün geçirdikten sonra evine gönderilmişti.

BBC Türkçe'deki habere göre Laşkarava, onlarca kişinin kendisini darp ettiğini, bir merdivenden aşağı yuvarladıklarını ve kamerasını kırdıklarını anlatmıştı.

Laşkarava

Çalıştığı TV kanalı Pirveli'deki editörü ise Cuma günkü ziyaretinde Laşkarava'nın yoğun ağrılardan şikayet ettiğini aktarmıştı.

Laşkarava'ya saldıranlardan dördü gözaltında bulunuyor.
5 Temmuz'da Tiflis'te düzenlenmesi planlanan Onurszuluk Yürüyüşü, saldırılar nedeniyle iptal edilmek zorunda kalmıştı.

Gürcistan Ortodoks Kilisesi'nin çağrısıyla sapkınlık karşıtı gösteri için bir araya gelen kitle, bir süre sonra Onursuzluk Yürüyüşü'nün ofisini basmış, olayı görüntüleyen gazeteciler de darp edilmişti.

50'den fazla gazeteci saldırıya uğramış, bununla ilgili 16 kişi gözaltına alınmıştı. O tarihten bu yanan Gürcistan'ın sorumluları yargılaması için uluslararası baskılar yapılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir