• DOLAR 32.454
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2477.434
  • ...
Meteoroloji`den Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hava sıcaklığı yağışla birlikte batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalırken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye`nin iç ve batı kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların öğle saatlerinden sonra İç Ege, Batı Karadeniz`in iç kesimleri, İç Anadolu`nun kuzeybatısı, Göller Yöresi ile Bursa, Sakarya, Bilecik, Bartın, İnebolu ve Çorum çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra Adana, K.Maraş ve Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgâr, güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren İç Anadolu`nun güney ve doğusu ile Doğu Akdeniz`de yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde yurdun iç ve batı kesimlerinde beklenen kuvvetli yağışlarla ilgili uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre, iç ve batı kesimlerde beklenen sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışın, öğle saatlerinden sonra İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Kütahya, Manisa ve Balıkesir`in doğusu, İzmir ve Aydın`ın iç kesimleri), Göller Yöresi (Isparta, Burdur, Antalya`nın Korkuteli ve Elmalı ilçeleri), Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya ile akşam saatlerinde Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Zonguldak, Bartın), İç Anadolu`nun kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale), Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana`nın kuzey kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor..

Yetkililer, yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi..

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Anadolu yakası kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı.(18)

ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(23)

İZMİR: Parçalı çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(23)

ADANA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(27)

ANTALYA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu.(23)

SAMSUN: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(28)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(16)

VAN: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu.(14)

DİYARBAKIR: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu.(23)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Hava parçalı ve çok bulutlu, zamanla güney ve doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi beklenirken, yağışlar; öğle saatlerinden sonra Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olacak.

EGE: Havanın parçalı ve çok bulutlu, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar ise; Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esecek.

AKDENİZ: Hava parçalı ve çok bulutlu, zamanla Batı Akdeniz`in iç kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz`in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra Adana, Kahrmanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın ise; akşam saatlerinde Doğu Akdeniz`in kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak esecek.

İÇ ANADOLU: Meteorolojiye göre, hava parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batısının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin kuzeybatısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar ise; öğleden sonra güney ve doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli olarak esecek.

BATI KARADENİZ: Hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; iç kesimleri ile Bartın ve İnebolu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Meteoroloji`den alınan bilgide, hava az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar ise; akşam saatlerinde Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olacak.

DOĞU ANADOLU: Hava az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde Malatya, Elazığ ve Tunceli çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Havanın parçalı, zamanla batısının çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Şanlıurfa`nın kuzey ve batı kesimlerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir