• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
Malatya'da tren seferleri uzun bir aranın ardından tekrar başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında, şehirlerarası seyahat kısıtlamasında tren seferleri de nasibini almış ve yaklaşık bir buçuk senedir tren seferleri durdurulmuştu. Normalleşme süreciyle birlikte birçok alanda olduğu gibi tren seferlerin de de seyahat yasağı kalktı.

İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan TCCD 5'inci Bölge Müdürü Ali Seydi Felek ile Taşımacılık A.Ş Malatya Bölge Müdürü Muzaffer Koç, bugün saat 15.30 itibariyle 4 Eylül Mavi Treninin Malatya'dan Ankara'ya ilk seferini gerçekleştirdiğini kaydederek konforlu ve rahat seyahat etmek isteyen tüm vatandaşları trenle seyahat yapmaya davet ettiklerini belirtti.

 

"İlk seferi Malatya'dan Ankara'ya yaptık"

Demiryolları Bölge Müdürü Ali Seydi Felek, "Demiryolları Malatya'da tekrar hizmete başladı. 2016 yılında Başkent Ray yapımıyla ilgili ara verdiğimiz ve bir buçuk yıldan beri de özellikle pandemiden dolayı belli önlemleri almak amacıyla 4 Eylül Mavi Tren seferlerine ara vermiştik. Pandemi de gelince biraz uzun sürdü ama çok şükür bugün ilk seferimizi Malatya'dan Ankara'ya göndermiş olduk. Dün Mavi trenimiz Ankara'dan saat 15.55'te Malatya'ya hareket ederek bugün de saat 15.30'da Malatya'dan Ankara'ya hareket ederek seferleri başlatmış olduk. Vatandaşlarımızın bu konuda çok talebi vardı. İnşallah hayırlı olur." dedi.

 

"Konfor arttıkça vatandaşlarımızın da trene rağbeti artıyor"

Geçen yıllarda da vatandaşların trene rağbetinin çok yüksek olduğunu kaydeden Felek, "Bizim sağladığımız konfor arttıkça vatandaşlarımızın da trene rağbeti artıyor. Bundan sonra da inşallah vatandaşlarımıza kazasız belasız hizmet edeceğiz. Bundan sonra da yoğunluğun artacağına inanıyorum. Mavi trenin seferlere başladığını bir kısım vatandaşlarımız biliyor ama bir kısmı bilmiyor. Özellikle hat üzerinde köylerde ikamet eden vatandaşlarımız için beklenen bir özlemdi ve kendileri için iyi bir taşıma aracıydı. İnşallah bundan sonra onlar da rahatlayacaklar." diye konuştu.

 

"Malatya'dan Ankara'ya tam bilet 36 lira ve 14 buçuk saatte ulaşıyor"

Uzun bir aranın ardından 4 Eylül Mavi Treninin ilk seferini Ankara'ya doğru hareket ettiğini belirten Taşımacılık A.Ş Malatya Bölge Müdürü Muzaffer Koç, "Bugün ilk gün olması hasebiyle 64 yolcumuz vardı. Tabi bunun kısa vadede daha çok rağbet göreceğini umuyoruz. Ankara'ya tam bilet ücreti 36 lira, otobüsle kıyaslanacak olunursa bir rağbet görecek kadar rakamımız düşük. Tren 14 buçuk saatte Ankara'ya ulaşıyor, otobüsle 10 saatte ulaşılıyor. Ama tren seyahatiyle zamanla değişmeyecek kadar ve konforlu bir yolculuk sunuyoruz." dedi.

"Bu gece Kurtalan ve Tatvan seferlerimiz de başlayacak"

Koç, "Aynı zamanda akşam da 18.51'de Güney Kurtalan Expresimiz Ankara yönüne hareket ediyor. Gece 03.00'te de Tatvan ve Kurtalan'a seferlerimiz başlayacak. Haftanın 5 günü Kurtalan'a, haftanın 2 günü Tatvan'a olmak üzere ekspreslerimiz çalışmaya başlayacak." diye belirtti.

"Bütün vatandaşlarımızı Malatya halkını trenle seyahat etmeye davet ediyoruz"

Fırat Ekspresi'nde dün itibariyle Elâzığ-Adana arası karşılıklı seferlere başladığını kaydeden Koç, "Elâzığ'dan saat 08.30'dan, Adana'dan da saat 08.35'te hareket ederek karşılıklı olarak akşam saat 18.00-19.00 civarı lokasyonlara ulaşıyor. Malatya'dan Elâzığ'a geçiş saatimiz 16.00, Elâzığ'dan Adana'ya geçiş saatimiz de 11.04'tür. Bütün vatandaşlarımızı, Malatya halkını trenle seyahat etmeye davet ediyoruz." dedi.

 

"Trenle seyahat ettiğimde kendimi daha rahat hissediyorum"

Daha önce de trenle yolculuk yaptığını belirten Hasan Deniz Korkmaz, "Doğuştan rahatsızlığım var. Ankara GATA'ya tedaviye gidiyorum. Tren seferlerinin tekrar başladığı için sevinçliyim. Çünkü tren seferleri yapılmadığı için otobüsle gidiyordum ama çok zorlanıyordum trenle seyahat ettiğimde daha rahatım." dedi.

Ramazan Zafer

"Tren seferlerinin başlamasıyla çok sevindik"

Tren seferlerinin tekrar başlamasıyla çok sevindiklerini kaydeden Ramazan Zafer, "Ankara'dan misafirlerimiz gelmişti. Tren seferlerinin başlamasıyla kendilerini yolcu ettik. Misafirlerimiz otobüsle gelmişlerdi, hiç rahat etmemişlerdi. Tabi çocuk çoluk da vardı. Trenle daha rahat edeceklerini belirttiler. Tren seferlerinin açılmasını bekliyorlardı, seferler başladığı gibi bugün onları gönderdik." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir