• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır'da kurban satış ve kesim yerleri belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2021 yılı Diyarbakır Kurban Hizmetleri Komisyonunca Kurban Bayramı'nda kurban kesmek isteyenlerin kurbanlarını dini vecibelere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde bizzat kendilerinin veya vekalet yoluyla kestirmeleri için kurban kesim yerleri belirlendi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Kurbanlık hayvan satış yerlerinin ilgili tebliğ doğrultusunda etrafı çevrili, hayvan giriş ve çıkışlarının kontrol edilebileceği, yetiştirici, satıcı ve diğer vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde hazırlanmasına, şartları uymayan yerlere satış yeri izni verilmemesine, kurban satış ve kesim yerlerinde Coronavirus salgını sebebiyle Komisyonların İl Pandemi Kurulu ile iş birliği içerisinde gerekli tedbirleri alacaklardır." denildi.

Satış ve kesim yerlerinin girişinde HES kodu sorgulamasının yapılması gerektiği vurgulanan açıklamada, satış ve kesim yerlerinin girişlerinde vatandaşların ateşi ölçülerek 38 derece üzerinde olanlara tıbbi maske takılması, girişlerine izin verilmemesi ve sağlık kuruluşuna yönlendirilmesinin sağlanmasına ve hayvan satış alanında insan kalabalığı ve belirli yerlerde yoğunluğu önlemek için uygun hayvan satış üniteleri oluşturulmasına karar verildiği bildirildi.

"Kurbanlık kesimlerinde çevre kirliliğine dikkat edilmeli"

Açıklamanın devamında, kurbanlık hayvanların kesiminin; cadde, sokak ve park gibi yerlerde yapılmaması ve kurban kesim yerlerinde kan ve diğer organlar gibi atıkların herhangi bir çevre kirliliğine sebep olmalarının engellenmesi için gerekli önlemlerin alınması hatırlatıldı.

Son olarak kentteki kurban kesim yerleri; Sur İlçesi Kamer ve Güler -Et kombinaları, Canlı Hayvan Borsası, Bağlar İlçesi Beymir Et Kombinası, 8'inci Ana jet Üssü Komutanlığı Oto Yıkama yeri, Yenişehir İlçesi Sabit Semt Pazarı, Kurdoğlu Lojmanları alanı içindeki beton saha, Üç Kuyular Toplu Konut Sabit Semt Pazarı, Kayapınar İlçesi Şehir Stadyumu 1 No'lu giriş otopark alanı ve Emniyet Lojmanları Eski Isıtma Sistem Binası yanı olarak açıklandı.

Açıklamada ayrıca kurban satış yerlerinin de Sur İlçesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası, Çarıklı Bölgesi'ndeki Besi Çiftlikleri ve İskânevleri. Yenişehir İlçesinde Kömür Tevzi Sahası çevresi, Kayapınar'da; Şeyhmus Pastanesi arkası İMKB Lisesi altı ve Şehir Stadyumu karşısı olarak belirlendiği ifade edildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir