• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Minia Kudüs tırı Bingöl’de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı’nın iş birliği ile organize edilen program kapsamında Türkiye genelinde gezecek olan  Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırı Bingöl’e ulaştı.

Bingöl merkez 15 Temmuz Şehitler Caddesi, saat kulesi önünde salı ve çarşamba günü saat 10.00 ile 22.00 arasında halkın ziyaretine açık olacak.

Yetimler Vakfı Bingöl Temsilcisi Salih Çelik, yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’nın sadece basit bir toprak parçası olmadığını belirterek Mescid-i Aksa’nın  bir akide meselesi olduğunu söyledi.

Projeyi Yetimler Vakfıyla Filistin Vakfı olarak birlikte düzenlediklerini belirten Çelik, "Bu projedeki amacımız Kudüs davasını kalplerde diri tutmaktır. Çünkü karşımızda azılı bir düşman var. Sürekli oradaki Müslüman kardeşlerimize saldırıyorlar, bundan dolayı Müslümanlar sürekli uyanık olmalı." dedi.

Mescid-i Aksa davasını bir gün tek değil 365 gün akıllarda tutmak gerektiğini söyleyen Çelik, "Mescid-i Aksa’nın sıradan bir yer olmadığını, Allah resulünün buradan miraca çıktığını, Kur ’ani Kerim de buranın mübarek bir yer olduğu belirtiyor. Bu sebeple buranın özgürleşmesi için bütün azmimizle çalışmalıyız. Ramazan ayında oradaki Müslümanlara yine saldırı oldu, yüzlerce kardeşimiz şehit oldu ve binlercesinin evi yıkıldı, çoğu evsiz kaldı. Bunların yaralarını sarmak gerekir. İşte bundan dolayı ‘Gazze’ye Derman Ol’ çağrısıyla bir nebzede olsa oradaki kardeşlerimize yardımcı olmak için böyle bir çalışma başlattık.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Çelik, Mİnia Kudüs tırının 14-15 Temmuz tarihlerinde sergileyeceklerini Bingöl halkını ziyarete beklediklerini söyledi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir