• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
İHH Afganistan`da Yetimhane Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başkent Kabil`in Kasaba bölgesinde inşa edilen İstanbul Yetimhanesi, üst düzey yetkililerin katılımıyla törenle açıldı. Törende yapılan konuşmalarda Türkiye halkına ve Türkiye`ye teşekkür edildi, yetim çocuklardan oluşan koro küçük bir konser verdi.

İstanbul Yetimhanesi`nin kapasitesinin 80 çocuğa çıkarılacağı, yetimhanede 8 ila 12 yaşlarındaki erkek çocuklarının barınacağı belirtildi.

Dünya genelinde 40`ın üzerinde ülkede yaklaşık 30 bin yetim çocuğa barınma imkanı sağlayan İHH`nin Kabil`de açtığı İstanbul Yetimhanesi`nde, çocuklar 4 kişilik odalarda kalacak, okuldan sonra yetimhanenin etüt salonunda yardımcı öğretmenler eşliğinde derslerine çalışacak.

Yetimhanede etüt salonlarının yanı sıra bilgisayar odaları ve kitap okuma salonları bulunuyor.

Yapımı bir yılda tamamlanan yetimhanenin Afgan müdürü Cumhur Yoldaş, AA`ya yaptığı açıklamada, Afganistan`da binlerce çocuğun yetim kaldığını ve bu hizmetin denizde sadece bir damla olduğunu söyledi. Türk halkını, Afgan yetimlere sahip çıkmaya davet eden Yoldaş, müessesenin giderlerinin İHH tarafından karşılanacağını kaydetti.

İHH`nin Türkiye`den gelen yetkilileri de bu yetimhanenin Türk halkının Afgan halkına armağanı olduğunu ifade ederek, verilen destek ölçüsünde buradaki çocukların yüzünün gülmeye devam edeceğini dile getirdi.

Afganistan`da hayatını kaybeden İHH üyeleri de unutulmadı

Bir yetimhane projesi için Afganistan`a gelen ancak 17 Mayıs 2010`da Kunduz`dan başkent Kabil`e geldikleri sırada uçaklarının Salang Geçidi yakınlarında düşmesi sonucu hayatını kaybeden iki İHH üyesi Bahattin Yıldız Faruk Aktaş da unutulmadı. Açılış töreni sırasında hayatını kaybedenler için dua edildi.

Yıldız ve Aktaş`ın içinde bulunduğu uçağın enkazına kar ve sis yüzünden dört gün sonra ulaşılabilmişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir