• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD Kore Yarımadasında Barış İstiyor(!)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü George Little , gazetecilerle günlük sohbet toplantısında, ABD`nin mart ayında başlayan ve iki ay sürecek ``Yavru Kartal 2013`` gibi Güney Kore ile yürüttüğü askeri tatbikatlara devam edeceğini belirtti.

Bunun, ABD`nin, Güney Kore`ye verdiği taahhütleri ve bölge ile Kore yarımadasında barış ve istikrarı devam ettirme yönündeki istekleri çerçevesinde yapıldığını ifade eden Little, ``Askeri tatbikatlarımızda odağımız tamamen müttefiklik güvencesiyle alakalı. Güney Korelilere, müttefikliğimize derinden bağlı olduğumuzu göstermekle alakalı. Bizim, onların Güney Kore`deki güçlerimizle savunmasına yönelik taahhüdümüz var ve bizim aynı zamanda bölgenin barış ve istikrarına yönelik taahhüdümüz var`` dedi.

Little, Güney Kore ile yapılan tatbikatların yalnızca bu ülkeye değil, Japon dostları için de bir gösterge olduğunu kaydetti.

Kuzey Kore `nin önünde de ``Sorumsuz, kavgacı ve aşırı ısıtılmış retoriklerle yürüttüğü provokasyonlara devam etme veya barış yolunu seçme`` seçeneği bulunduğunu belirten Little, ``Bizce onlar için artık şerit değiştirme zamanı. Kore yarımadasında barış ve istikrar istiyoruz ve bizce bu, bölgedeki herkes için en iyisi`` diye konuştu.

Little, Japonya`daki Kadena Hava Üssü`nden kalkan iki F22 uçağının Güney Kore`nin Osan Hava Üssü`ne konuşlandığını belirterek, ``Bununla F22, Güney Kore`ye 4. kez konuşlanmış oldu. F22, Yavru Kartal tatbikatının parçası olarak, ABD ve Güney Kore ordusuna ikili eğitim ve Güney Kore`nin üst düzey yetkililerine oryantasyon vermek üzere Osan Hava Üssü`nde sabit teşhirde`` ifadesini kullandı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir