• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
DİKA desteğine Batman`dan 69 proje başvurusu yapıldı‏
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından, 31 Aralık 2012 tarihinde ilan edilen 2013 Yılı Mali Destek Programları Proje Teklif Çağrısı 29 Mart saat 20.00`de sona erdi. Üç farklı programın uygulandığı proje teklif çağrılarına Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt`ten toplam 225 adet proje başvurusu yapıldı.

 

Bu yıl ilk defa geçmişte uygulanmış olan mali destek programlarından farklı olarak proje başvuruları Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) adı verilen sistem üzerinden online olarak alındı. DİKA tarafından 2013 yılında uygulanan Mali Destek Programları çerçevesinde başarılı projelere toplam 25 milyon 337 bin TL finansman desteği sağlanacaktır. Bu yıl uygulanan Mali Destek Programları üç farklı program halinde gerçekleştirildi.

 

Birinci program olan \"Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı\" kapsamında Batman`dan 60, Mardin`den 55, Şırnak`tan 32 ve Siirt`ten 22 olmak üzere toplam 169 proje başvurusu yapıldı.

 

Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Batman 60 proje başvurusu ile ilk sırada yer aldı.

 

İkinci Program olan \"Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı\" kapsamında Batman`dan 9, Mardin`den 14, Şırnak`tan 14 ve Siirt`ten 9 olmak üzere toplam 46 proje başvurusu yapıldı.

 

2013 Yılı Mali Destek Programları Proje Teklif Çağrılarının sona ermesinin ardından DİKA`nın Proje Sözleşme ve Yönetim Birimi uzmanları tarafından proje başvurularının ön incelemeleri gerçekleştirilecek ve projelerde eksik bilgi / belge olup olmadığı kontrol edilecek.

 

Daha sonra Bağımsız Değerlendirici olarak adlandırılan ve alanında en az beş yıllık tecrübesi bulunan uzmanlar DİKA tarafından projeleri değerlendirmek üzere DİKA`ya davet edilecek. Projelerin tamamı Bağımsız Değerlendiriciler ve alanında en az 7 yıllık tecrübeye sahip kamu kurum kuruluşu ya da üniversite mensubu Değerlendirme Komitesi üyeleri tarafından değerlendirilerek başarılı projeler belirlenecek.

 

Ayrıca DİKA Genel Sekreterliği tarafından ilgili projelerin destek miktarları piyasa koşulları ile uyumlu olarak revize edilecek ve risk değerlendirmesi yapıldıktan sonra desteklenecek projelerin listesi DİKA Yönetim Kurulu onayına sunulacak.

 

Sürecin sonunda destek almaya hak kazanan proje sahipleri ile DİKA arasında sözleşme imzalanacak. Söz konusu destek sözleşmelerinin Haziran ayı sonu ile Temmuz ayı ilk haftaları arasında imzalanması planlanmaktadır. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir