• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
“Şeytanlarıyla baş başa kaldıklarında ise, derler ki:..”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yusuf Can – Haber Yorum

Gibi diyorum çünkü gerçekte alınma gücenme yok onlarda.

Hatta din düşmanlığı vasfı bunlar için belki de övünç madalyası sayılır.

Bu ifadeler ağır değil mi diye merak edildiğinde, sarf ettikleri ifadelere bakmak yeterlidir.

Gerçek yüzlerini ancak birbirleriyle oldukları zaman ortaya koyuyorlar.

İnkar ettikleri, inkar etmekle kalmayıp her fırsatta ALAY ETTİKLERİ Kur’an-ı Azimuşşan’ın 1400 yıl önce işaret ettiği aşağıdaki özelliklerin sahipleridirler:

“Ve (yine) kendilerine: "İnsanların iman ettiği gibi siz de iman edin" denildiğinde: "Düşük akıllıların iman ettiği gibi mi iman edelim?" derler. Bilin ki, gerçekten asıl düşük akıllılar kendileridir; ama bilmezler.

İman edenlerle karşılaştıkları zaman: "İman ettik" derler. Şeytanlarıyla baş başa kaldıklarında ise, derler ki: "Şüphesiz, sizinle beraberiz. Biz (onlarla) yalnızca alay ediyoruz."(2/13-14)

Bu  ayetler ışığında yaşanan şu olaya bir kez daha bakalım;

Her fırsatta Müslümanların yaşam tarzına ve inançlarına hakaret eden alay etmekten geri durmayan Ayşenur Aslan, Halk TV’deki bir programında Müslümanların  yatırım aracının borsa, altın ya da konut olmadığını söyleyerek "Fakirlerin yatırım aracı da  şudur; ahiret, cennet, sabır. Onlar da öbür dünyaya yatırım yaptıklarını düşünüyorlar". Diyerek alay etmiş kendince büyük bir fikir irad etmişti yeminli militan Kemalist.

A. Aslan, bu programını sanki İslam’a ve Müslümanlara hakaret için kullanıyor ya da bu program ona bu yüzden tahsis edilmiş gibi.

Çünkü; neredeyse her programı ya İslam’a hakaret içeriyor ya da Müslümanların yaşam tarzıyla alay etmek üzerine formatlanmış.

Halk TV’nin, Deniz Baykal’a yakın iş adamları tarafında kurulduğu biliniyor.

CHP’nin meydanlarda “Yaşam tarzına saygıdan, inançlara saygıdan...” bahsetmesi zaten parti felsefeleriyle uyuşmuyordu.

Bu kanalın stüdyosuna girdiklerinde ise tamamıyla normal standartlarına dönüyorlar.

Ayşenur Aslan’ın Medya Mahallesi programında yine bir CHP’li, partisinin ve Laik-Kemalistlerin gerçek yüzünü ekranlara yansıtıyor.

Programa katılan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in Müslümanların zikriyle dalga geçtiği ifadelerden sonra yukarıdaki ayetlere bir daha bakmakta fayda var.

"Camide tesbih çekerken bile bak samimiyetimle söylüyorum; Euro, Dolar diye çekmiyorlarsa adım Atilla Sertel değil. Arada altın da olabilir. Ama Euro, Dolar diye çok çeken var" 

Atilla Sertel’in bu seviyesiz ifadelerine Ayşenur Arslan da kahkaha atarak karşılık veriyor.

Doğrusu bu ikiliye bakınca Münafikun Suresi 4. Ayeti de diğer yandan akla hücum ediyor:

“ Onlara şöyle bir baktığında dış görünüşleri sana iyi bir izlenim verir; konuşurlarsa sözlerine kulak verirsin. Ama onlar sanki bir yere dayanmış kütükler gibidir (böyle güvendeymiş gibi görünürler). Her gürültüyü kendilerine yönelik sanırlar. Asıl düşman onlardır, onlardan korun! Allah kahretsin onları! Nasıl da haktan yüz çeviriyorlar!”

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir