• DOLAR 32.528
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2491.726
  • ...
SON DAKİKA
AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? Açık Lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından salgın nedeniyle online yapılan AÖL 3. dönem sınavları 3-7 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Sınava giren öğrenciler merakla “AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? Açık Lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorularının cevabını bekliyor. İşte detaylar…

AÖL SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Açık Öğretim Lise sınavları 3-7 Temmuz arasında online yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sınava yüz binlerce öğrenci katıldı. AÖL sınav sonuçları ise henüz açıklanmadı.

AÇIK LİSE SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açık öğretim lisesi (AÖL) online sınav giriş sayfası, 3 Temmuz’dan itibaren erişime açıldı. AÖL 3. Dönem sınavları online olarak 3-7 Temmuz tarihleri arasında yapıldı.  Sınavların ardından AÖL sınav sonucunu öğrenmek isteyen öğrenciler sonuçları "http://aolweb.aol.meb.gov.tr/" adresinden öğrenebiliyor. Açık Lise sınav sonuçları için net tarih verilmedi ancak sonuçların 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLMA ŞARTLARI NELER?

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri,

Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri,

Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması gerekmektedir.

Türk Dili ve Edebiyatı dersinde muafiyet yoktur. Türk Dili ve Edebiyatı dersi başarılması zorunlu ortak bir derstir ve bu dersten hiçbir şekilde muaf olunamaz. Bu dersin mutlaka başarılması gerekir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir