• DOLAR 32.451
  • EURO 34.505
  • ALTIN 2470.707
  • ...
Delta varyantında büyük artış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye koronavirüs salgını ile mücadele için aşılama çalışmalarını hızlandırılırken bir yandan da Delta mutasyonu yayılıyor. Kovid-19'un daha bulaşıcı varyantı olan Delta hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, varyantın 36 ilde 750 kişide tespit edildiğini söyledi. Geçen hafta 30 ilde görülen delta varyantı vaka sayısı bu şekilde 1 haftada 3 kat arttı.

TOPLAM VAKA SAYISINDA YÜZDE 20'YE YAKIN ARTIŞ

Toplam vaka sayılarında da artış yaşandığına işaret eden Koca, "Son bir haftaya baktığımızda özellikle düşmesi gereken vakanın düşmediğini, hafta sonunun bir önceki hafta sonuna göre yüzde 20'lere yakın bir artış olduğunu görüyoruz" dedi.

Artışların ise Diyarbakır, Şırnak, Adıyaman gibi daha çok aşılama oranının düşük olduğu illerde görüldüğünü belirtti.

4. DALGA UYARISI

Salgınla mücadelede aşının önemine vurgu yapan Bakan Koca, şu an böyle bir durumun olmadığını ancak bunun olmayacağı anlamına da gelmeyeceğini belirterek 4. dalga uyarısı yaptı.

Yeni bir dalganın yaşanmaması için tek şartın aşılama olduğunu vurgulayan Koca, yoğun aşılama ve toplumsal bağışıklığın sağlanması ile dördüncü dalgayı önlemenin mümkün olduğunu belirtti.

'TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK YÜZDE 70'LERE ULAŞIRSA NORMALE DÖNMEK MÜMKÜN'

Fahrettin Koca, toplumsal bağışıklığın yüzde 70 ya da 80'e ulaştığında salgının biteceğini ve normal hayata dönüleceğini de kaydetti.

'AŞIDA ZORUNLULUĞU KAMU OALRAK GÜNDEMİMİZE ALMAK İSTEMİYORUZ'

Peki salgının yeniden artması durumunda aşı zorunluluğu olacak mı? Bu sorunun da yanıtını veren Koca, "Kamu, olarak bir zorunluluğu gündemimize almak istemiyoruz" dedi.

Koca, "Daha çok vatandaşı ikna etme yöntemini kullanmak istiyoruz. Bizim vatandaşın ayağına gidip daha mobil, yoğun ekiplerle devrede olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir