• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Gurbette İslam'a adanan bir ömür: Murat Yarmadelen Hakk'a yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA

Yaklaşık bir aydan fazladır Almanya'nın Köln kentinde Kovid-19 tedavisi gören Hacı Murat Yarmadelen önceki gün ruhunu Rabbine teslim ederek Hakk'a yürüdü.

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinden öğrenci olarak Almanya'ya gelip yerleşen Murat Yarmadelen, ömrünü İslami hizmetler içerisinde geçirdi. Almanya'nın Köln şehrine yerleşen Hacı Murat Ağabey bulunduğu şehirde Türkiye'den gelen insanların manevi bir ortamda buluşmaları için Cami ve dernek çalışmalarına destek vererek öncülük etmekteydi.

İnşaat işleri üzerine kurulu şirketi ile maddi olarak bütün İslami camialara yardımda bulunuyordu. Köln Nippes Bölgesinde bulunan Fatih Camii'nin inşaatına da öncülük edip aynı zamanda bu caminin başkanlığını da yürüterek hayırlı hizmetlerini sürdürüyordu.

Dava arkadaşları Hacı Murat Yarmadelen’in davetçi kimliğinden şu şekilde söz etti:

Halk ile iç içe olup bulunduğu bölgedeki bütün Müslümanların taziyelerine, düğünlerine koşarak elinden gelen yardımı yaparak o insanların gönlünü kazanmaya çalışırdı. Mütevazi kişiliği ile ön plana çıkan Hacı Murat herkes tarafından sevilmekteydi.

Avrupa'nın yoğun dünya meşgalesi içinde kendisi ibadetlerine çok dikkat eder mümkün mertebe namazlarını cemaatle kılmaya özen gösterir ve düzenli Kur'an okurdu. İlme çok önem verirdi devamlı siyer okur ve “bizler siyer talebeleriyiz” diyerek herkesi okumaya teşvik ederdi.

Başkanlığı yaptığı camide gençlerin çalışması üzerinde hassasiyetle dururdu. Avrupa'da insanların kendilerini dünyaya kaptırmamaları için Dünya ve Ahiret dengesi üzerinde çevresindekilere devamlı nasihat ederdi.

KAYNAK: Habernas.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir