• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
`Akil İnsanlar Heyetinde Gençler de Bulunsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Konuk Evi`nde düzenlenen basın açıklamasına Doğu ve Güneydoğu illerinde bulunan üniversitelerin öğrenci konseyi temsilcileri katıldı.

 

Basın açıklamasını Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu okudu. Konsey olarak 4 milyonu aşkın öğrenciyi temsil ettiklerini söyleyen Ağaoğlu, ülke ile ilgili karar mekanizmalarının tümüne katkı sunmayı kendilerine vazife addettiklerini ifade etti.

 

Türkiye Öğrenci Konseyi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge toplantısındaki gündemleri olan "Çözüm Süreci" hususunda mutabık kaldıkları düşünceleri kamuoyuyla paylaşan Ağaoğlu, "Çözüm sürecini yükseköğretim öğrencilerini temsilen sonuna kadar desteklemekteyiz. Çözüm sürecinde başta üniversiteler olmak üzere her kuruluşun elini taşın altına koyması bir toplumsal sorumluluk gereğidir. Bu bağlamda Türkiye Öğrenci Konseyi, içerisinde bulunduğumuz süreçte yeni gelişmeleri takip eden bir kurum olarak, yapabileceği katkıyı ortaya koymak ve sürecin daha sağlıklı yürüyebilmesi için, özellikle gençlikle ilgili konularda nelere dikkat edilmesi gerektiği hususunda ortak akıl çerçevesinde hareket etme bilincindedir. Süreci kati suretle destekleyen Türkiye Öğrenci Konseyi, sürecin en önemli öğesi ve sonuçlarından en çok etkilenecek kesim olarak gençliği görmektedir. Bu açıdan kurulacak olan "Akil insanlar" heyetinde gençlerin taleplerini ve hissiyatını ortaya koymak adına gençlere de yer verilmesini elzem görmekte ve tavsiye etmekteyiz" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir