• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
Erdoğan: Kiliseye yapılan saygısızlığı provokasyon olarak görüyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Kadıköy'de kilise duvarının üzerine çıkarak müzik eşliğinde oyun oynanmasına tepki gösteren Erdoğan, tüm vatandaşların din ve vicdan özgürlüğünü korumanın vazifeleri olduğunu belirtti.

Erdoğan, "İstanbul Kadıköy'de kilise duvarının üstüne çıkılarak işlenilen saygısızlığı provokasyon olarak görüyorum. Tüm vatandaşların din ve vicdan özgürlüğünü korumak vazifemizdir. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Böyle bir edepsizliği bizim kabullenmemiz mümkün değildir. Hangi dinden, hangi inançtan olursa olsun, onların mabetlerine yapılan saldırıları kabul etmemiz mümkün değildir." ifadesini kullandı.

Kurban Bayramı'nda 9 gün tatil olacak

Kamuoyunun merakla beklediği bayram tatiline ilişkin de açıklamada bulunan Erdoğan, "Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirledik. Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar tatile kavuşmuş oluyor. Bayram tatili vesilesiyle yola çıkacak tüm vatandaşlarımdan trafik kurallarına riayet etmelerini, kazalara karşı dikkatli olmalarını rica ediyorum." dedi.

Bayramda otoyol ve köprüler ücretsiz

Erdoğan, "Ankara-Niğde Otoyolu'nda sürücülerimiz artık otomobilleri ile yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve tırlarıyla yüzde 40 indirimli seyahat edebilecek." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır." açıklamasında bulundu.

YİD kapsamı dışındaki köprüler ücretli

Erdoğan, "Karayolları Genel Müdürlüğü işletmesindeki" şeklinde vurguladığı üzere, ücretsiz geçişler yap işlet devret (YİD) projesi kapsamındaki Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprülerini kapsamıyor." dedi.

"Toplam aşı sayımız 59 milyona yaklaştı"

Virüsün yeni varyantları dünyayı tehdit ettiğine hem sağlık sisteminin gücü hem aşılama oranlarının dünya nazaran Türkiye'nin bir yerde olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Normalleşme süreci başarıyla yürüyor. Aşılama çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Toplam aşı sayımız 59 milyona yaklaştı. Dünyada saygına karşı bilinen en etkili ve yaygın koruma aşılamadır. Elimizdeki imkanları çok daha etkin kullanmalıyız. Buradan bir kez daha tüm vatandaşlarımı kendilerini ve sevdikleri için bayrama kadar aşılarını yaptırmaya davet ediyorum. Aşılamanın nispeten zayıf olduğu yerler tehdit altına girebilir. Toplumsal bağışıklık sağlanana kadar temizlik, maske ve mesafe kurallarından taviz vermemeliyiz. Bayram günleri de kurallara uyarak geçirmeliyiz." diye konuştu.

Kurban Bayramı'nda KKTC'yi ziyaret edeceğini belirten Erdoğan, ziyarette tüm dünyaya, KKTC'nin hak ve adalet arayışında en güçlü şekilde yanında olduklarının mesajını vereceklerini söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir