• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere hitap etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye Gençlik Zirvesi’ne katıldı.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üzerinden geçen 26 yıla rağmen Srebrenitsa'da vahşice katledilen 8 bin 372 kişinin yarasının yüreklerde kanamaya halen devam ettiğini belirtti.

Keşfedilen her toplu mezarla acıların tekrar tazelendiğini belirten Erdoğan, "Bu mezarlar aynı zamanda bize soykırımı unutmama ve unutturmama sorumluluğumuzu hatırlatıyor. Merhum Aliya'nın dediği gibi 'Unutulan soykırım tekrarlanır.' Hem bir daha benzer acıları yaşamamak hem de Batı'nın soykırım gerçeğiyle yüzleşmesini sağlamak için bunu yapmak durumundayız. İşte sizler de takip ediyorsunuz; Avrupa'sından Kanada'sına her fırsatta bize insan hakları, demokrasi, özgürlük nasihati verenlerin tarihindeki utanç lekeleri birer birer ortaya dökülüyor. Rabb'im bizleri bu tür ayıplardan muhafaza eylesin." dedi.

Türkiye'de özellikle bir kısım medya ve muhalefetin, gençleri tanımak yerine kolaya kaçarak genci tanımlamaya çalıştığını söyleyen Erdoğan, "Kendi kafalarına, kendi o dar kalıplarına göre yaptıkları bu genç tanımı, özellikle milyonlarca insanı yaftalıyor. Çok daha vahimi, önceki hafta üniversite sınavı öncesinde yaşanan askeri iş birliği protokolü meselesinde olduğu gibi hiç çekinmeden yalan ve iftira siyasetine gençlerimizi alet ediyorlar. Gençlerle ilgili konuşan, yazan, politika üreten hiç kimsenin, hiçbir kesimin gençlerimizi kendi meşrebince tanımlamaya, yaftalamaya, onları hafife almaya hakkı yoktur. Gençlere ulaşmak, gençlerin hassasiyetlerini kaşımakla olmaz. Gençlere ulaşmak, gençlerin duygularını istismar etmekle de olmaz. Gençleri kazanmak için önce onları özellikle gayet güzel bir şekilde dinlemek, onlara kulak vermek ve onlarla bir duygudaşlık gerekir. Özellikle millete hesap verme sorumluluğu taşıyanlar, gençlerin ufkundan, dünyaya ve hayata dair özgün yaklaşımlarından muhakkak istifade etmenin yollarını aramalıdır. İşte biz 40 yılı aşan siyasi hayatımızın her safhasında olduğu gibi son 19 yılda da hep bunu yapmaya çalıştık, çalışıyoruz." diye konuştu.

"Lütfen ne kendine ne de milletine faydası olan muhterislerin hayallerinizi çalmasına, cesaretinizi kırmasına, enerjinizi heba etmesine izin vermeyin." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Her biriniz inşallah çok büyük sorumluluklar üstlenecek, önemli görevlere gelecek, ülkemize aşkla şevkle hizmet edeceksiniz. Bilimde, sanatta, sporda, inovasyonda, teknolojide çığır açacak projelere inşallah sizler imza atacaksınız. Bizden devralacağınız emaneti yine sizler çok daha yukarılara taşıyacaksınız. Sizlerden sabırla yılmadan ve yorulmadan inandığınız değerler uğrunda mücadele etmenizi bekliyorum. Aklınızla inancınızla ahlakınızla vicdanınızla birikiminizle kabiliyetinizle çalışkanlığınızla mücadeleye devam ettiğiniz müddetçe üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir zorluğun, aşamayacağınız hiçbir engelin olmadığına ben inanıyorum. 'Kim var' diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert 'Ben varım' cevabını verici, işte bu gençlik bizim hem umudumuz hem gurur kaynağımızdır.

Gençliğin, bir ülkenin ve milletin aydınlık yarınlarının teminatı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlerine sahip çıkan, gençlerine değer veren ve yatırım yapan toplumlar, geleceklerine de güvenle bakarlar. Gençlerini ihmal eden, daha kötüsü gençlerine sırtını dönen milletlerin ise bugünü de, istikbali de karanlıktır. Bizler bu anlayışla son 19 yıldır halkımızın tamamıyla birlikte gençlerimiz için de çalıştık, çabaladık." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir