• DOLAR 32.503
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2486.759
  • ...
Genç hanımlar Kudüs davası için düzenlenen boğaz turuyla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üsküdar Belediyesinin Valide Sultan gemisinde düzenlenen programa Filistin Vakfı ev sahipliği yaptı.

Programa, Ankara'dan Genç Kudüs Şurası üyeleri, KUTAD, IHH, ÖNDER, Asma Köprü Öğrenci Derneği, Ümmet Gençleri Derneği, İsra Vakfı üyelerinin yanı sıra Filistin ve Ürdün'den hanımlar katılarak destek verdi.

 

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halid Üveysi'nin konuşmacı olarak katıldığı programa Grup İstikamet solisti Ersin Çevik de ezgileriyle destek verdi.

Kudüs şurası İcra Üyesi Saadet Gelembe

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kudüs Şurası İcra Üyesi Saadet Gelembe, Kudüs ve Filistin için ümmetin hanımlarının gücünün büyük olduğunu ve fiili olarak her türlü desteği verebileceklerini, vermeleri gerektiğini söyledi.

Gelembe, "Kudüs davası için herkesin elinden geleni yapması gerekir. Oraya gönderilecek zeytinyağı her ne ise onu bulup Nureddin Zengi misali minberlerini hazırlamaları gerekir." dedi.

Doç. Dr. Halid Üveysi 

Programda bir konuşma yapan Doç. Dr. Halid Üveysi de, sahabe hanımlardan Kıbrıs'a gemi ile giden Hala Sultan'ı ve gül yağı toplayarak fetih için Selahaddin'e destek veren Diyarbakırlı hanımları örnek gösterdi.

Filistin'in sadece Filistinlilere ait olmadığını, orada her milletten Müslümanın yıllarca ümmet bilinciyle kaynaşıp yerleştiğini aktaran Üveysi, "Ayasofya'da namaz kılabildiğimiz gibi bütün ümmetin izzeti olan Mescid-i Aksa'da da namaz kılmak istiyoruz. Özgür Mescid-i Aksa'da yakın bir tarihte hep birlikte Fetih namazı kılma arzusu her Müslümanın derdi olmalıdır. Mescid-i Aksa ile ilgili bilgi ve bilincimizi artırma, orası ilgili ayet ve hadisleri öğrenme, orada mücadele veren kardeşlerimizin günlük hayatlarını takip etme, sürekli dualarımızda onlara yer verme, işgalcilerin ürünlerini boykot etmeliyiz." diye konuştu.

Programda son olarak Ersin Çevik, Kudüs ile ilgili seslendirdiği ezgileriyle gemideki misafirlere duygulu anlar yaşattı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir