• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
`Akil İnsanlar` Belli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD) üyeleriyle Rixos Otel`de bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yeni anayasa çalışmalarının gidişatına ilişkin, Türkiye`nin yeni anayasa ihtiyacının uzun yıllardır dile getirildiğini, pek çok taslak da hazırlandığını ancak başarılı olunamadığını söyledi.

Bozdağ, şunları kaydetti:

``Eğer CHP ile bir uzlaşma zemini bulursak onunla yeni anayasayı hayata geçirebiliriz. MHP ile uzlaşma zemini bulursak onunla yeni anayasayı hayata geçirebiliriz. İki partiyle uzlaşma bulamadık, o zaman BDP ile de görüşebiliriz. Türkiye`nin yeni anayasa ihtiyacını karşılamak için AK Parti olarak bütün alternatifleri değerlendirmeye, bütün partilerle ortak çalışma yapmaya hazırız.``

``Akil insanlar`` konusu

``Akil insanlar`` komisyonu konusunda muhalefetle görüşmenin gündemde olup olmadığının sorulması üzerine Bozdağ, muhalefetle görüşüleceğini, ancak bu görüşmenin mecliste olmayacağını söyledi.

Sürecin sekreterya işini Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı`nın yürüteceğini belirten Bozdağ, konunun bu hafta içinde Ankara ya da İstanbul`da görüşülebileceğini, ardından komisyonun görevine başlayabileceğini ifade etti.

Komisyon için Türkiye`nin 7 bölgesinden 7`şer kişinin belirlendiğini aktaran Bozdağ, ``Muhtemelen kimlerse haberleri oldu`` dedi.

Silahlarla çıkması mümkün değil

Bu hafta içinde İmralı`ya yeni bir heyet gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine Bozdağ, daha önce görüşmeler yapıldığını, bundan sonra da olabileceğini belirterek, ``Bu hafta olur mu, ona dair bilgim yok`` ifdaesini kullandı.

Silahların bırakılması sürecine değinen Bozdağ, silahlı bir Pkk bir yerden geçerken güvenlik güçlerinin müdahalesinin zorunluluk olduğunu vurgulayarak, ``Silahlarla Türkiye toprakları dışına çıkması gibi bir şey mümkün değil. Böyle bir şey olduğunda müdahale etme imkanı yüksektir`` diye konuştu.
 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir