• DOLAR 32.555
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2436.131
  • ...
Çatak Müftülüğünden yüz yüze vaaz kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Çatak İlçe Müftülüğü bünyesinde muhtelif camilerde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlardan, kendi camilerinde gönüllü olarak vaaz yapmak isteyenlerin vaaz etme kabiliyetlerini belli bir düzeye ulaştırabilmek için \"Yüz Yüze Vaaz Hizmet İçi Eğitim Kursu\" düzenlendi.

 

Konu ile ilgili bilgi veren İlçe Müftüsü Muhammed Sıddık Kılıç, irşat hizmetlerinde bulunan din görevlilerinin bu kurslar vesilesiyle bilgi paylaşımı, tecrübe aktarımı ve irşat metodu bilgileri açısından daha donanımlı hale geldiklerini söyledi.

 

Bidat ve Hurafelere Dikkat!
Kursun içeriği hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Kılıç, \"Din görevlilerimize kursun her safhasında vaazlarda bidat ve hurafelerden arındırılmış sahih kaynaklara dayalı bilgilerin usulünce aktarılmasının irşat görevini yerine getirenler için vazgeçilmez bir ilke olduğunu vurguladık. Vaaz sunumlarında yapılan yaygın hata ve yanlışları vaaz teknik ve usulleri açısından ele alıp değerlendirerek örnek bir vaazda olması gereken unsurları etraflıca izah etmeye çalıştık\" dedi.
Eğitim sonucunda vaaz yapma becerilerinin olumlu yönde geliştiğini ifade eden kursiyerler ise ders müfredatının içeriği hususunda duydukları memnuniyeti dile getirerek daha donanımlı ve birikimli olarak vaaz yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

 

Kurs sonunda yapılan değerlendirme sonucunda kursiyerlere başarılı olduğu belirtilerek kendilerine Katılım Belgesi verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir