• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Alkolikler rezalet saçtı: Kilisenin duvarına çıktılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Haber Merkezi

Kadıköy’de ‘barlar sokağı’ olarak belirtilen yerde alkolikler Surp Takavor Kilisesi'nin giriş kapısındaki duvarın üstüne çıktılar. Alkoliklerin kiliseye saygısızlığı tepkilere neden olurken şüpheliler gözaltına alındı.

BARLAR SOKAĞI REZALETİ

İstanbul Kadıköy'deki Altıyol Meydanı'nda alkoliklerin mekanı olarak belirtilen yerde dün akşam saatlerinde yoğun kalabalıklar oluştu. Surp Takavor Kilisesi'nin önündeki yaya yolunda ise bir grup yüksek sesli müzik ve bağrışmalarla çevredekileri rahatsız etti.  Bu sırada kalabalıktan 3 kişi kilisenin giriş kapısının üzerindeki duvara çıktı. Sosyal medyadan paylaşılan görüntülere göre alkolikler duvarın üstüne çıkarak saygısızlık yaptı.

"İÇKİ KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR"

Alkoliklerin taşkınları, akıllara Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) "İçki kötülüklerin anasıdır" hadisi şerifini getirdi. Hatırlanacağı üzere, bu tip taşkınlıkların yaşanmaması için pandemi döneminde içki satışına kısıtlama getirilmiş, laik zihniyet 'yaşam tarzına müdahale' bahanesiyle içki satışının yasaklanmasına karşı çıkmıştı. 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada kilise duvarının üzerine çıkan 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "11.07.2021 Pazar günü saat: 00.55 sıralarında Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanında, Surp Takavor Kilisesi'ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergiledikleri tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö. F.A ile aracın sahibi O.Y adlı şahıslar 12.07.2021 günü ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz" denildi.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir