• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...
Şimşek OSB`de Doğalgaz Tesisinin açılışını yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Sabah saatlerinde Batman`a gelerek saat 12.00`da Organize Sanayi Bölgesi`ni (OSB) ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek burada BOTAŞ Doğalgaz Basınç Düşürme ve Dağıtım İstasyonunun açılışını yaptı.

 

Açılışa, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Defterdar Hasan Koca BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf Karatoprak, OSB Müdürü Zeynep Akbel ve kamu kurum müdürleri eşlik etti.

 

Burada Doğalgaz tesisi hakkında BOTAŞ Yetkilisi Celal Karataş`tan bilgi alan Bakan Şimşek, beraberindekiler ile 27 Kasım 2012`de faaliyete giren Doğalgaz Tesisinde incelemelerde bulundu.

 

Açılışın ardından Şimşek ve beraberindekiler, Organize Sanayi Bölgesi`ndeki İl Özel İdaresi tarafından yapılan ek genişleme alanındaki yol çalışmalarını yerinde görerek burada incelemelerde bulundu. Şimşek, çalışmalarla ilgili İl Özel Şube Müdürü Yusuf Karatoprak`tan bilgi aldı. İncelemelerin ardından Şimşek, yolda piknik yapan bazı Batmanlı aileyle konuşarak çocuklara ise oyuncak ve çikolata verdi. Şimşek, burada hasta olan 1 yaşındaki çocuğun hemen müdahalesinin yapılması için koruma ekibinin konvoyu takip eden sağlık ekibine haber vermesini istedi ve çocuğa müdahalesi yapıldı.

 

Daha sonra buradan ayrılan Şimşek ve beraberindekiler, Organize Sanayi Bölgesi`ndeki fabrikaları gezerek incelemelerde bulundu.

 

Şimşek, OSB ziyareti sırasında ilk olarak Yavuz Kardeşler Makina Fabrikasını gezdi. Şimşek`i, ekmek ve makine ekipmanları imalat fabrikasının girişinde fabrika sahibi Aziz Yavuz kapıda karşıladı. Fabrika gezintisi süresince firma faaliyeti hakkında Şimşek`e fabrika sahibi Aziz Yavuz tarafından bilgi verildi. Üretim çalışmaları incelenirken işçilerle de bir süre sohbet etti. İşletme sahibi, ürettikleri ürünlerin numunelerini de göstererek pazar hakkında bilgi sundu. Burada Bakan Şimşek anısına makine kesme aletiyle Kürtçe olarak "Tu Bıxer Hati" yazısı yazıldı. Yazıyı gören Şimşek, duygulandığını ve çok sevindiğini dile getirdi. Şimşek, ziyaretinin ardından Fabrikada yemek yedi.

 

Şimşek, daha sonra 30 işçi çalıştırılan Raudi Mobilya Fabrikası`na geçti ve buradaki üretim çalışmaları incelenirken işçilerle de bir süre sohbet etti. Şimşek, ziyaretinin ardından Fabrika sahibi Nihat İpekyüz ve beraberindekilerle bir araya gelerek, fabrika hakkında bilgi alış verişinde bulundular. Fabrika sahibi İpekyüz, imal ettiği malları 7 ülkeye ihraç ettiğini belirtti.

 

Bakan Şimşek, OSB`yi büyüttüklerini ve yeni ek yer tesis edilmesi için çalışmaları hızlandırdığını söyledi.

 

OSB`deki açılış ve incelemelerin ardından Şimşek ve beraberindekiler, 24 derslik Meslek Lisesi inşaatı temel atma törenine katıldı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir